6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sebze sepetleri doldu

Karadeniz Bölgesi'nde özelikle Bafra ve Çarşamba Ovalarında sezonun ramazan ayına denk gelmesiyle vatandaş sebze sepetlerini daha ucuza doldurdu.


Yılın büyük bir bölümü sebze ihtiyacını Antalya, Mersin, Adana gibi Akdeniz illerinden karşılayan Karadenizli, bu yıl ramazanın yerli üretim sezonuna denk gelmesiyle sepetlerini çok daha ucuza doldurabildi. Özellikle Terme, Bafra ve Çarşamba Ovalarında yetiştirilen sebzeler ulaşım maliyetlerinin ve aracıların az olması nedeniyle dar gelirli vatandaş için bulunmaz fırsat oldu. Bölge insanı için yerli üretim olarak kabul edilen sebze ve meyveler tek bir komisyoncudan direkt pazara, buradan da sofralara ulaşınca vatandaş iftar sofrasında çok daha fazla sebze tüketebilir hale geldi.


Ordu Belediyesi Hal Müdürü Özcan Çelebi, yerli üretim sezonunun ramazana denk gelmesiyle sepetlerin çok daha ucuza dolduğu söyledi. Sadece üretim ve yol masrafı eklenerek sebzelerin vatandaşın sofrasına geldiğini belirten Çelebi, "Geçtiğimiz aylara oranlama yaptığımızda pazarcı esnaflarımızın önemli bir kısmı direkt yerli üretim bölgelerinden malı alarak satış yapmaktadırlar. Bu durumda hal kapasiteleri düşmekle beraber, vatandaş ramazanda çok daha ucuza sebze meyve alma imkanını yakalamıştır" diye konuştu.


Halde komisyonculuk yapan esnafların durum karşısında geçici bir zarara uğradığını belirten Çelebi, ekim ayında dengelerin sağlanacağını kaydetti. Çelebi, "Haldeki komisyoncular genellikle Antalya, Mersin ve Adana bölgesinden çalışmaktadırlar. Dolayısıyla getirilen ürünlerin maliyetleri yüksektir. Onlarda rekabet edebilmek için kar marjlarını düşürdü. Bu da yine vatandaşa yaradı" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 13:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?