2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Seçilenlerden destek istedi

Samsun Basketbol Kulübü Başkanı Hüseyin Tayinci, yeni seçilen belediye başkanlarının kendilerine ekonomik açıdan sahip çıkmasını istediklerini söyledi.
 

Samsun Basketbol Kulübü Başkanı Hüseyin Tayinci, antrenör Cantuğ Keskindemir ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kulüp binasında bir basın toplantısı düzenledi. Samsun kamuoyu açısından önemli bir gün geçirdiklerini dile getiren Hüseyin Tayinci, Ceyhan Belediyespor maçından galip ayrılmalarıyla birlikte yarı finale yükseldiklerini belirtti. Samsun Basketbol Kulübü'nün lige belli hedefler doğrultusunda başladığına değinen Tayinci, "Lige başlarken amacımız, ilk yarıyı en iyi şekilde ilk 8'de bitirmekti.


Ama ligi Fenerbahçe'nin ardından 2. tamamladık. Play-off eşleşmelerinden Ceyhan Belediyesi'ne karşı elde ettiğimiz 3-0'lık seriyle yarı finale adımızı yazdırdık. Bizim için büyük ihtimalle yarı finalde karşılaşacağımız Mersin Büyükşehir Belediyesi'dir. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne karşı seride 1-0 önde başlayıp ilk maçımızı kendi sahamızda oynayacağız. Onun peşine de inşallah lig şampiyonluğunu hedefliyoruz. Samsun Basketbol Kulübü'nün önümüzdeki sene Avrupa kupalarında Türkiye'yi ve Samsun'u temsil
etme hakkı kazandı. Samsun artık Avrupa'ya açılıyor. Şu an için Samsun tarihinde hangi dal olursa olsun takım oyununda sportif manada en büyük başarıdır. Buraya gelene kadar çok büyük ekonomik sıkıntılar geçirdik. Ekonomik kriz de bizim takımımıza yansıdı. Geçen hafta ABD'li oyuncumuz Alison Bales ile yaşadığımız parasal sorunları Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, İl Özel İdare Sekreteri Aslan Karanfil ve ADEKA İlaç Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Cüneyt Arpacıoğlu sayesinde sonuca kavuştu" diye konuştu.


Önümüzdeki hafta Türkiye Kupası'nda Kayseri Panküp TED Koleji ile oynayacaklarını hatırlatan Başkan Tayinci, hedeflemiş oldukları yolda ilerlemenin onurunu yaşadıklarını kaydetti. Kulübü yönetim olarak kısa zamanda önemli yerlere getirdiklerinin altını çizen Tayinci, "Mutlaka Samsun'un markalaşması adına kulübümüzün desteği ihtiyacı var. Samsunumuz bir turizm kenti olma yolunda ilerliyor. Samsun Basketbol Kulübü hazır bir kulüp. Yeni seçilen belediye başkanlarına seslenmek istiyorum. Bu takım sahip
çıkıldığı takdirde, turizm adına ilimizin çok önemli yerlere geleceğinden hiç şüphem yok. Hedefimiz henüz daha bitmedi. Samsun Basketbol Kulübü herkesten önce markalaşma işini başardı. Bundan sonra bu takımı kucaklamak biraz da yerel yönetimlere bağlıdır. Ligdeki 6 tane belediye takımı var. Bizde ise Büyükşehir'in altında 4 tane metropol ilçemiz var. Yani artık belediye başkanlarımızın bize sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 17:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?