26
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Seçim cinayetine tahliye kararı

Samsun’da, Doğru Yol Partisi (DYP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) üyeleri arasında çıkan ve 1 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan seçim kavgasına karışanların yargılanmasına devam edildi.

Edinilen bilgiye göre olay, Tekkeköy İlçesi’nin Aşağı Çinik Beldesi’nin 19 Mayıs Mahallesi’nde 23 Mart 2004 tarihinde saat 02.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, DYP Aşağı Çinik Belediye Başkan Adayı Necati Canbaz’ın yakınları, AK Parti Aşağı Çinik Belediye Başkan Adayı Halil İnce’yi destekleyen partililerin yolunu kesti. DYP taraftarlarının, AK Parti’lilere tabancayla ateş açıp sopalarla saldırdığı olayda, Ali Soysal (34) vurularak hayatını kaybederken, İbrahim Soysal (40) ile Cavit Seçilmiş (52) de yaralandı.

Olayla ilgili tutuklanan katil zanlısı Necati Canbaz (35) ve akrabası Hüseyin Canbaz’ın (46) yargılanmasına devam edildi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, yapılan balistik inceleme sonucu olayda tek silah kullanıldığından tutuklu olarak yargılanan Hüseyin Canbaz’ın tutuksuz olarak yargılanmasına karar verildi.
Duruşma, delillerin toplanması için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 15:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?