4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Seçim zamanında yapılacak!

BAKANLARDAN DEVLET BAHÇELİ'YE CEVAP

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Samsun ziyaretinde yaptığı erken seçim açıklamalarına cevap yine Samsun'dan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'den geldi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Samsun ziyaretinde erken seçim açıklamalarında bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına Samsun'da partililerle yaptıklara kahvaltıda cevap verdiler.

Türkiye'de seçimin 2011 yılında yapılacağını açıklayan Bayındırlık Bakanı Demir, "Sayın Bahçeli 7 Kasım diye bir erken seçim tarihi tespit etmiş kendine göre. O hala 2001 yılındaki ortamda olduğunu zannediyor Türkiye'nin. '3 Kasım' demişti hatırlarsanız. Şimdi bir tarih söylerse yine seçim olur zannediyor. 2011 yılında seçim zamanında yapılacak" dedi.

Bakan Demir, geçen Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan Bakanlar Kurulu kararında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) 5 tane yeni fakülte kurulduğunun müjdesini vererek, "Buna göre, Fen Edebiyat Fakültesi ikiye ayrılıyor, mimarlık, iletişim ve havacılık fakültesi kuruluyor" açıklamasında bulundu.

Erken seçim isteyenlerin kendi iktidarları döneminde 3.5 senede bırakıp kaçtıklarını söyleyen Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Emanet kendilerine 5 yıllığına verildiği halde Türkiye'yi krizden krize sürükleyip, iflasın, batağın eşiğine kadar getirip, 3.5 yılda dayanamayıp kaçıp gidenler bugün erken seçimden bahsediyorlar, işin tuhaflığına bakın. Siz bizi kendinizle mi karıştırdınız. Biz AK Parti'yiz, milletimiz bizimle birlikte istikrarı yakaladı. 2002 seçimlerinde millet o eskimiş, kavgacı, çatışmacı

siyasi aklı terk etmiştir, onu reddetmiştir, 3 Kasım 2002 tarihi ile birlikte Türk siyasi tarihinde yeni bir dönem başladı" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın küresel politikalarda etkili bir aktör olarak kabul edildiğini söyleyen Bakan Eker, "Tarihinde ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nden bir milletvekili, AK Parti'nin kurucularından bir milletvekili, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı oldu. Türkiye Avrupa Konseyi'ne 1949'ta üye oldu. 62 sene bu memlekette sağı iktidar oldu, solu iktidar oldu. Milliyetçisi iktidar oldu, liberali iktidar oldu. Neden Türkiye'den birisi o

parlamentonun başkanı seçilmedi. Nasıl oldu, durup dururken mi oldu. Türkiye'nin AK Parti ile yakaladığı bu istikrardan, büyüme ortamından, gelişmeden rahatsız olan birtakım çevreler olacak elbette. Çünkü kendi siyasi formülleri ve aklı iflas etmiştir. Millete kavgadan başka verdikleri bir şey olmamıştır. Şimdi o eski kavga günlerini hortlatmaya provakasyonlarla, kışkırtmalarla, çirkin yakıştırmalar ve ifadelerle TBMM'de huzursuzluk oluşturmaya çalışanlar var. Onlar eski siyasi aklın temsilcileridir. Bu

çirkin yakıştırmalarla, Peygamber Efendimizin ismini kullanmak suretiyle, O'nu birtakım siyasi istismar alanına getirip, O'nun üzerinden birtakım iftiralar yapmak, birtakım karalamalara girişmek kimseye bir şey kazandırmamıştır. Seçimin tarihi 2011 yılı yazıdır" şeklinde konuştu.

BAKANLARDAN DEVLET BAHÇELİ'YE CEVAP
BAKANLARDAN DEVLET BAHÇELİ'YE CEVAP
BAKANLARDAN DEVLET BAHÇELİ'YE CEVAP
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2010 Pazar 12:07:00
Güncelleme :7 Şubat 2010 Pazar 14:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?