2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Seçime kadar konvoy yok

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 29 Mart tarihine kadar siyasi parti adaylarının araçlarla klakson ve tanıtıcı müzik ses yayını ile seçim öncesi konvoy uygulamasına gitmeyecekleri yönünde mutabakata vardıklarını söyledi.

Vali Güzeloğlu başkanlığında, Samsun'da seçime girecek olan partilerin il başkanlarının katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanı sıra Vali Yardımcıları Ramazan Aksoy, Mehmet Mızrak, İl Jandarma Komutanı Albay İrfan Kaya, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ve parti başkanları katıldı.


Toplantı sonunda açıklama yapan Vali Güzeloğlu, 29 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'yle ilgili tüm siyasi parti il başkanlarıyla birlikte valilik makamında seçimlerle ilgili güvenlik açısından durum değerlendirmesi yapmak üzere bir araya geldiklerini belirtti. Seçime kadar olan dönemde konvoy düzenlenmemesi yolunda mutabakat sağlamak üzere parti başkanlarını davet ettiklerini açıklayan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Samsun'da seçim sürecinden başlangıcından bu yana demokratik, olgun ve çağdaş bir seçim atmosferinin gerçekleşmektedir. Parti başkanlarımıza ve adaylarımıza gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum. Bugün kendileriyle vardığımız mutabakata göre Samsun kamuoyumuzun ve vatandaşlarımızın haklı beklentileriyle istekleri doğrultusunda ses kirliliğine konu edilmemesi, trafik ve ulaşım düzeni açısından sorun yaşanmaması, seçim sürecinin centilmen bir şekilde yapılması, genel hayatın olumsuz etkilenmemesi açısından tüm il başkanlarımızla bir mutabakat vardık. Buna göre, 29 Mart tarihine kadar siyasi partilerimizin, araçlarla korno, klakson vetanıtıcı müzik ses yayını ile birlikte seçim öncesi konvoy uygulamasına gitmeyecekleri yönünde mutabakata vardık. İl başkanlarımız, Samsun'da Atakum, İlkadım, Canik sınırlarında kabul ve taahhüt etti. Diğer ilçelere de değerli il başkanlarımız tavsiye etmek üzere karar verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın her düzeyde ki güvenliği herhangi bir olay yaşanmaması için bu karar çok önemli bir açılımdır. Samsun'da  bu kararın bir başlangıç olacağını seçimin çağdaş ve uygar bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Alınan kararın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Güzeloğlu, amaçlarının vatandaşların seçime kadar olan zaman içerisinde huzur ve güven içerisinde iradesini sandığa yansıtması olduğunu, bunun içinde bu kararın bağlayıcı anlaşma zemininin oluşmasını dilediğini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 15:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?