6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Seferler 23 Nisan'da başlıyor

Türk Hava Yolları’nın (THY) Anadolu Jet adı altından Ankara merkezli 20 şehre uçuş seferlerine görüşmeler sonucu Samsun da dahil edildi. 

Türk Hava Yolları'nın Anadolu Jet adlı yeni yapılanması ile 23 Nisan 2008 tarihinden itibaren uçuş merkezi Ankara olmak üzere 20 ile sefer yapacağının kamuoyunda yer almasının ardından iller arasında Samsun'un yer almaması üzerine Samsun Milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sakoğlu, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Özer, Oda Başkan Vekili Sinan Çakır ve Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ile İstanbul'da bir görüşme gerçekleştirdi. 

Uçuşlara Samsun'unda dahil edilmesi için gerçekleştirilen görüşmede THY Genel Müdürü Temel Kotil, Samsun'un talebinin son derece haklı ve yerinde bir talep olduğunu belirterek, 23 Nisan'dan itibaren Anadolu Jet ile uçuşların başlayacağı bilgisini verdi. Bugün gerçekleştirilen toplantı sonrası açıklama yapan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, bölgesinin nüfus ve gelişmişlik düzeyi göz önüne alındığında en büyük şehri olan Samsun'un, Ankara merkezli uçuş seferlerinde yer almamasından büyük şaşkınlık ve üzüntü duyduklarını söyledi. Sakoğlu, gelişmeler üzerine THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Genel Müdür Temel Kotil ve Samsun Milletvekillerine, Samsun'un uçuş programına dahil edilmesi noktasında görüşleri içeren bir yazıyı 28 Mart 2008 tarihinde gönderdiklerini hatırlattı. 

Geçmiş dönemlerde çeşitli defalar Ankara-Samsun, Samsun-Ankara seferleri konulduğunu, uçuş gün ve saatlerinin doğru tespit edilememesi neticesi seferlerin rantabl olmadığı gerekçesiyle kaldırıldığını ifade eden Sakoğlu, "Ancak, talep azlığının nedeninin, günübirlik Ankara'ya giden yolcular için dönüş seferinin bulunmaması, ya da gidiş saatlerinin Ankara'da gün içinde işini halledip akşam dönecek şekilde ayarlanmamış olması gibi nedenler yüzünden yaşandığını ifade ettik. Samsun'un mevcut yolcu potansiyeli ve bölgesinde Ordu ve Sinop gibi illerinde Ankara seferlerini Samsun'dan yapacağı göz önüne alındığında, Samsun-Ankara, Ankara-Samsun seferine talep azlığı gibi bir durumun asla söz konusu olamayacaktır. Bu görüşlerimizi paylaştık" dedi. 

Bu arada, THY Anadolu Jet adlı yeni yapılanma ile 23 Nisan 2008 tarihi itibariyle Pazartesi-Çarşamba-Cuma olmak üzere hafta üç gün sabah 05.30 Samsun-Ankara aynı gün gece ise 22.00 'de Ankara- Samsun seferleri yapılacak. Önümüzdeki günlerde sefer sayısı ise 6 güne çıkarılması planlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 18:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?