4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Şehide vefa

ŞEHİDE VEFA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Habeşti Yaylası'nda şehit düşen Selman Özay'ın adı Samsun'da bir okula verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Habeşti Yaylası'nda sınır görevini ifade ederken 27 Nisan 2010 tarihinde teröristlerin karakola aştığı ateş sonucu şehit olan Jandarma İstihkam Er Selman Özay'ın adı memleketi Samsun'da bir ilköğretim okuluna verildi. Samsun Valiliği'nin aldığı karar sonrasında Derebahçe İlköğretim Okulu'nun adı Şehit Selman Özay İlköğretim Okulu olarak değiştirildi.

Vali Hüseyin Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda Şehit Selman Özay'ın babası Rahim Özay, annesi Kadriye Özay ve kardeşi Ahmet Özay da hazır bulundu.

Şehit Selman Özay'ın çerçeveli bir fotoğrafını babası Rahim Özay'a veren Vali Hüseyin Aksoy, "Şehidimizin adının sürekli yaşatılması adına şehidimizin ailesinin ikamet ettiği mahallede bulunan bu okula şehidimizin adını verdik. Şehitlerimiz için ne yapsak azdır, onların bu vatan için verdikleri canlarının karşılığını vermemiz mümkün değil. Ancak, şehidimizin adının yaşatılması adına bu okulumuza onun adını vermeyi uygun gördük. Şehidimizin doğun günü olan bu günü seçtik" dedi.

Oğlunun doğum gününde böyle bir tören yapıldığı için mutlu olduğunu ifade eden baba Rahim Özay, "Çocuğumun doğum gününü böyle bir günde kutlamak nasipmiş. Benim çocuğum şehit oldu. Biz öldüğümüz zaman bizim ismimiz unutulacak ama çocuğumun ismi Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece yaşayacak" diye konuşurken, anne Kadriye Özay ise gözyaşlarına hakim olamadı.

ŞEHİDE VEFA
ŞEHİDE VEFA
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 14:38:02
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 16:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?