6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Şehidimizi uğurladık

PKK'lı bir kadın terörist tarafından başından vurularak şehit edilen Tunceli’nin Ovacık İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun (34), Samsun'da gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehit Başsavcı Murat Uzun için Büyük Camisi’nde cenaze namazı kılındı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, milletvekilleri, hakim ve savcılar, adliye çalışanları, şehit yakınları, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ikindi namazını kılmak için şehidin tabutunun bulunduğu alandan camiye giderken bariyerlerin arka tarafından bulunan iki kadının tepkisiyle karşılaştı. Damadının Güney Doğu’da polis olduğunu söyleyen Hacer Kaya, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e, "Savcıyı niye koruyamadınız? Çocuğun silahı yoktu. Damadım Bingöl'de polis. Torunumun adını Vatan koydum. Torumun her gün bana babasını soruyor. Hakkım size haram olsun" diye bağırdı. Bu sırada bariyerlerden içeri girerek kendisini savcı olduğunu söyleyen şehit başsavcının eski mesai arkadaşı bir bayan, protestocuları sakinleştirmeye çalıştı.
Şehidin babası Hamit (56) ve annesi Ayşe Uzun (55) ile hemşire eşi Cihan Uzun ile kardeşlerinin tören boyunca metanetli oldukları gözlendi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, şehit ailesine başsağlığı taziyelerini iletti. Bakan Ergin, şehidin eşi ve 5 yaşındaki oğlu Emir Kaan Uzun'a Türk bayrağı verdi. Şehidin 5 yaşındaki oğlu Emir Kaan Uzun'un, annesinin yanında babasının tabutunun yanına koşarak fotoğrafına eliyle dokunması, törene katılanların yüreklerini dağladı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, polislerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Şehit Başsavcısı Murat Uzun’un naaşı daha sonra da toprağa verilmek üzere İlkadım ilçesi Yukarıavdan köyüne götürüldü.

Şehit cenazesi götürüldüğü sırada bir grup vatandaş ellerinde Türk bayrağı, "Hepimiz kardeşiz, PKK'ya yeteriz" diye slogan attı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2012 Cuma 18:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?