4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Şehidin adı yaşatılacak

ŞEHİT TEĞMENİN ADI OKULDA YAŞATILACAK

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, Bingöl yolu üzerinde bulunan Abalı Karakolu'na düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Samsunlu Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun adı memleketi Samsun'da bir okula verildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Abalı Jandarma Karakolu'na 01 Mayıs 2010 tarihinde terör örgütü üyeleri tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Samsunlu ressam Komando Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun (29) adı Samsun'un İlkadım ilçesi Saitbey Mahallesi'ndeki 100. Yıl Lisesi'ne verildi. Okulun adı "Şehit Teğmen Ahmet Altunoğlu 100 Yıl Lisesi" olarak değiştirildi.

Şehit teğmenin adının okula verilmesiyle ilgili tören düzenlendi. Okuldaki törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz, İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, Samsun Barosu Başkanı Av. Necat Anıl, Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil,

şehit Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun babası Mehmet Altunoğlu ve annesi Ayşe Altunoğlu ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire müdürleri, şehit yakınları, askeri erkan, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Baba Mehmet Altunoğlu ve anne Ayşe Altunoğlu, şehit oğullarının isminin okula verilerek ölümsüzleştirilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Törende konuşma yapan baba Altunoğlu, "1071 yılında zaferle tanıştığımız Anadolu topraklarında bin yıldır hüküm sürmek, her zaman ağır bir bedel ödemekle mümkün olmuştur. Her karesinde evlatlarımızın kanlarıyla yıkadığımız bu topraklar, Türk milleti için kutsal toprağa dönüşmüştür. Binlerce yıldır topraklarımızda gözü olanlar, defalarca yenilgiyi

tatmışlardır. Bugün de kötü emellerine ulaşmak için silahlı mücadelelerini sürdürmektedirler. Benim oğlum da binlerce şehitlerimiz gibi Anadolu topraklarının özgürlüğü, bağımsızlığı ve bütünlüğü için namusu uğrunda şehadete ermiştir. Yüce Rabbimden tek dileğim, Türk milletinin sonsuza dek bu topraklarda yaşaması yolunda milletimizi daima muzaffer kılmasıdır" dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise vatanın milletin bölünmezliği için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelelerinin devam edeceğini ifade ederek, "Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna, milyonlarca Türk genci böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında yine aynı duygu ve düşünceyle hareket edecektir. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki, Türkiye Cumhuriyeti devleti, milletiyle bölünmez bir bütündür. Bu bütünlüğün bozulmasına Türk milleti asla müsaade etmeyecektir. Bu bakımdan bu tür

mücadelelerle şehit verilmesi gerektiğinde gözünü kırpmadan şehit olabilecek milyonlarca genç vardır. Ahmet Altunoğlu kardeşimiz de bu anlamda gözünü kırpmadan bu vatan için şehit olanlardan biridir. Onun için biz ne yapsak, onun bu vatan için verdiği canının karşılığını vermemiz mümkün değildir. Bu okula onun adını vermek suretiyle şehidimizin isminin bundan sonraki süreçte bu okulda yaşatılması, onun isminin burada hatırlanması, bizleri ve ailesini belki bir anlamda teselli edecektir" diye konuştu.

Samsun Valisi Aksoy, şehit Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun fotoğrafını babası Mehmet Altunoğlu'na hediye etti. Ayrıca okulda şehit teğmen için bir köşe oluşturuldu. Bu köşede şehit teğmenin fotoğrafı, başarı belgeleri ve özgeçmişi yer alıyor.

ŞEHİT TEĞMENİN ADI OKULDA YAŞATILACAK
ŞEHİT TEĞMENİN ADI OKULDA YAŞATILACAK
ŞEHİT TEĞMENİN ADI OKULDA YAŞATILACAK
ŞEHİT TEĞMENİN ADI OKULDA YAŞATILACAK
ŞEHİT TEĞMENİN ADI OKULDA YAŞATILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2010 Cuma 13:16:04
Güncelleme :26 Kasım 2010 Cuma 17:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?