2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Şehidin evine ateş düştü!

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Koçyiğitler Piyade Taburu'nda meydana gelen patlamada şehit olan 4 askerden biri olan Piyade Er İbrahim Yaman'ın Samsun'un Salıpazarı ilçesindeki evine ateş düştü.


İbrahim Yaman'ın (21) şehit olduğu haberi, Alanyaykın Mahallesi'nde ikamet eden ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. İbrahim Yaman'ın kasım ayında terhis olacağı günü iple çeken aile, acı haberle adeta yıkıldı. Annesi ve kardeşlerinin gözyaşları sel olurken, yakınları acılı aileyi teselli etmeye çalıştı. En son dün annesi ile telefonla görüştüğü öğrenilen Yaman'ın, 3 gün göreve gideceğini ve kendisini merak etmemelerini söylediği ifade edildi.


Edinilen bilgiye göre, çiftçilikle uğraşan Nuriye (50) ve Adem (50) Yaman'ın 4 çocuğundan biri olan İbrahim Yaman, 1988/3 tertip olarak askere gitti. Bekar olan ve askerliğinin bitmesine 3 ay kalan Yaman, 15 gün önce ablasının düğününe geldi ve 4 Ağustos'ta birliğine geri döndü. Yaklaşık 1 yıl önce asker eğlencesi ile çocuklarını vatan borcunu yerine getirmesi için askere uğurlayan aile, şimdi gözyaşları içinde şehidin cenazesini bekliyor. Şehit İbrahim Yaman'ın cenazesinin yarın toprağa verileceği
belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 21:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?