2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Şehir şantiyeye döndü

Samsun'da yapılan raylı sistem ve bulvar çalışmaları şehri şantiyeye çevirdi.

Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sistem Projesi, kentin birçok noktasında devam ediyor. İlkadım ve Atakum ilçeleri arasında yapılan çalışmalar, yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Yaklaşık 121 milyon euroya mal olacak ve 15.7 km uzunluğundaki proje kapsamında güzergahta alt yapı, viyadük ve betonlama çalışması yapılıyor. Özellikle Atatürk Bulvarı'na paralel yapılan alt yapı çalışmaları, trafiğin aksamasına yol açıyor. Trafik alternatif yollardan verilirken, zaman zaman sıkışmalar yaşanıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nce Atakum ilçesinde Cağaloğlu Caddesi'nde alt yapı ve asfalt; İsmet İnönü Bulvarı'nda ise yol açma ve alt yapı çalışmaları yapılıyor. Birçok bölgede yürütülen çalışmalar nedeniyle şehir şantiye görünümünde.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Atakum'da çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Cağaloğlu Caddesi'nin 6.5 km uzunluğunda, yer yer 15 veya 25 metre genişliğinde olduğunu, ayrıca İsmet İnönü Bulvarı'na dikey ana arterlerin yapıldığını açıklayan Arlı, Cağaloğlu Caddesi çalışmalarının nisan ayında başladığını, yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.

Raylı sistemin geçtiği İsmet İnönü Bulvarı'nda da çalışmalara nisan ayında başladıklarını anlatan Genel Sekreter Yardımcısı Arlı, 8.5 km uzunluğundaki bulvarın yıl sonuna kadar bitirileceğini bildirdi. Arlı, raylı sistem inşaatının yüzde 11'inin tamamlandığını, 2 ay içinde ray döşeme çalışmalarına başlanacağını ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi olarak çok önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Arlı, ayrıca Ihlamur Bulvarı ile Batıpark arasına köprülü kavşak yapacaklarını, ihalesinin önümüzdeki ay gerçekleştirileceğini söyledi. Arlı, eski itfaiye binasının yerine Defterdarlık yapılacağını, çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 13:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?