2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Şehit aileleri ve gazilere yemek

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Gölcük'ten Samsun'a gelen Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Burakreis (S-359) Denizaltısı'nda şehit aileleri ve gazilere yemek verildi.


TCG Burakreis Komutanı Deniz Binbaşı Gökhan Kıray ve denizaltı personeli, Samsunlu şehit aileleri ve gazileri demir attığı Samsun Limanı'nda denizaltıda akşam yemeğinde ağırladı. Yemek sonrasında Denizaltı Komutanı ve personeli, şehit yakınlarına ve gazilere denizaltıyı gezdirerek tanıtıcı bilgiler verdi.


Burakreis Komutanı Deniz Binbaşı Gökhan Kıray, şehit yakınlarını ve gazileri denizaltıda konuk etmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Şehit yakınlarını ve gazileri her zaman beklediklerini belirten Binbaşı Kıray, yemeğe katılanlara teşekkür ederek, Burakreis Denizaltısı'nı tanıtan broşür ve denizaltının armasını taşıyan birer denizci şapkası hediye etti. Şehit yakınları ve gaziler de Denizaltı Komutanı'na ve personeline gösterdikleri konukseverlikten ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ettiler.


Denizaltıdaki akşam yemeğine katılan şehit astsubay İlhan Hamlı'nın Annesi Bedriye Hamlı (73), Denizaltı Komutanı ve personeline duygusal anlar yaşattı. Akşam yemeğine ve ziyarete katılanlar, denizaltı ziyaretçi defterine isimlerini ve ziyaret tarihini yazdılar. Ziyarette yer alan şehit astsubay İlhan Hamlı'nın asker kıyafetli yeğeni minik korgeneral İlhancan Hamlı(6) da Denizaltı Komutanı'nın ve personelin ilgi odağı oldu. İlhancan Hamlı'nın 7. yaş günü olması nedeniylede Denizaltı Komutanı tarafından yakasına denizaltıcı brövesi takıldı ve kendisine Burakreis Denizaltısı'nın fotoğrafı hediye edildi.


Ayrıca Denizaltı Komutanı Deniz Binbaşı Gökhan Kıray, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi üyesi bir gaziye de ziyaretleri nedeniyle bir plaket takdim etti.


Bu arada, "Derinliklerin Sönmeyen Ateşi Burakreis"in dışında yine Samsun Limanı'nda demirli bulunan TCG Tufan Hücumbotu'nda da Hücumbot Komutanı ve personelince Samsunlu gazilere bir akşam yemeği verildi.

TCG BURAKREİS DENİZALTISI
TCG Burakreis, 'gür' sınıfı denizaltı gemilerin üçüncüsü olup, Gölcük Tersanesi Komutanlığı kızaklarında Türk mühendis ve işçisinin alın teri, göz nuru el emeği ile inşa edildi. 'Derinsu denizaltısı' olarak nitelendirilen TCG Burakreis gerek okyanus gerekse sahile yakın sularda 50 günlük karakol yapabilme imkanına sahip. 250 metreden fazla dalış umkunda 20(+) KTS sürat yapabiliyor. TCG Burakreis, su altındaki yüksek harekat kabiliyetinin yanında, homing torpidolarına ilaveten su altından harpoon güdümlü mermisi atabilme imkan ve yeteneğine sahip. Donatılmış olduğu data link sistem ile ufuk ötesi hücum geliştirebilmekte olan TCG Burakreis, torpido dairesi, yaşama mahalli, santral, manevra dairesi ve dizel dairesinden meydana gelmiş olup, tek tekneli bir yapıya sahip. Gemide mevcut baş kaportaya DSRV oturabilmekte. TCG Burakreis, sahip olduğu özellikleri ile su üstü ve sualtı harekatları ile her türlü istihbarat, tespit ve teşhis faaliyetleri yürütebiliyor.

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 13:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?