2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Şehit ailelerine ücretsiz tedavi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun Valiliği'nin işbirliğiyle 118 şehit ve gazi yakınının başta diş olmak üzere sağlık kontrolleri ve tedavileri ücretsiz yapıldı.


OMÜ Dişhekimliği Fakültesi'nin projesi olan, Valiliğin desteklediği 7 ay önce başlatılan "Şehit ve Gazi Yakınları Ağız, Diş Sağlığı Projesi"nin ilk bölümü tamamlandı. Proje kapsamında 25 bin TL kaynakla, 98 şehit ve gazi yakının evlerine OMÜ'den görevlendirilen diş hekimleri, çocuk ve dahiliye uzmanları giderek birebir sağlık kontrolü gerçekleştirdi. Proje kapsamında 118 şehit ve gazi yakını uygulamadan yararlanırken, ayrıca Rektörlük kararıyla üniversitede sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanı sağlandı.
İlk bölümü tamamlanan proje kapsamında OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Açıkgöz, Bafra Terörle Mücadelede Mağdur Olan Aileler Derneği (TEMMADER) üyeleri, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti.


OMÜ Rektörü Prof Dr. Hüseyin Akan, merkezde şehit ailelerin evlerine giderek diş, çocuk ve dahiliye uzmanlarının sağlık kontrolü ve tedavi uyguladığını söyledi. "Şehit ailelerinin sağlıkları Velilik ve üniversiteye emanet" diyen Akan, yaz ayında yeni bir sağlık kontrolü yapacaklarını, ilçelerinde dahil edileceğini her türlü desteğin verileceğini ifade etti.


Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Açıkgöz, projenin önemine değinerek, şehit ve gazi aileleri için sağlık hizmetlerini ayaklarına götürmeye devam edeceklerini kaydetti.


Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise, "Şehitlerimizin aileleri en büyük sorumluğumuz ve emanetlerimizdir. Devletin himayesindedirler ve devletimiz onlarla birliktedir. Öncelik ve şehit ailelerine verilmektedir. Ağız ve dış sağlığının yanında genel anlamda bir sağlık taraması gerçekleştirilen güzel çalışmayı tamamladık. Ne yapsak azdır diye düşünüyorum. En büyük teşekkür ve şükran kahraman şehitlerimizedir" dedi.
Daha sonra Bafra Terörle Mücadelede Mağdur Olan Aileler Derneği Başkan Yardımcısı Sebahattin Koçak ile dernek üyesi şehit eşi Arife Gülal, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na desteklerinden dolayı plaket verdi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 15:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?