2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Şehit annesi isyan etti

ŞEHİT ANNESİNDEN TEPKİ

Samsunlu şehit annesi Bedriye Hamlı, PKK'lıların zafer kazanmış kahramanlar gibi karşılandığını belirterek, "Teröristleri milli kahraman gibi karşılayanlara ve karşılatanlara bir kez daha yazıklar olsun" diyerek tepki gösterdi.

Terör örgütünün Kandil ve Mahmur kamplarından gelip Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan PKK'lar, 18 Nisan 1992'de Iğdır-Doğubayazıt karayolu Pamuk Geçidi mevkiinde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Astsubay İs.Tek. Kd. Üstçvş. İlhan Hamlı'nın annesi Bedriye Hamlı'nın (73) tepkisine yol açtı.

Oğlunun Asri Mezarlık Şehitliği'ndeki kabrini ziyaret eden Samsunlu şehit annesi, PKK'lıların zafer kazanmış kahraman gaziler gibi karşılandığını söyledi. Hamlı, "Bir şehit annesi olarak tanık olduğum Silopi'deki o ihanet manzarası karşısında hem üzülüyor, hem isyan ediyor hem de kahroluyorum. PKK'lıların ellerini kollarını sallayarak adeta zafer kazanmış kahraman gaziler edası içersinde sınırdan basın açıklaması yaparak Türkiye'ye giriş yapmalarını ve yandaşları tarafından PKK bayraklı, Apo posterli, davul-zurna eşliğinde törenlerle karşılanmalarını kabullenemiyorum. Bu durumu şehitlerimize ihanet sayıyorum. Şimdi gelinen bu noktanın adı şehitlerimizin tertemiz kanlarını PKK'lılara teslim etmektir, PKK'lılara masa başında ABD baskısı ile teslim olmaktır" dedi.

"Kim diyorsa ki ben şehidimi seviyorum, onlara soruyorum. Siz şehit annesi olsaydınız böyle bir manzara karşısında acaba ne düşünürdünüz?" diyen Hamlı, şöyle konuştu:

"Ama biliyorum ki hiçbiriniz benim yerimde olmak istemezsiniz. Ne diye benim yerimde ya da başka bir şehit annesinin yerinde olacaksınız ki. Sizin çocuklarınız elinizin altında, dizinizin dibinde. Bizim çocuklarımız ise vatan ve bayrak uğruna şehitliklerde yatıyor, ama görmüyorsunuz. O yüzden bizim yerimizde olamazsınız. Şimdi ben Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan PKK'lılara özel karşılama töreni düzenleyen DTP'lilere, PKK yandaşlarına ve o törene katılanlara, bu ihaneti açılım diye takdim edenlere soruyorum. Çocuklarımızın katillerine madalya da verecek misiniz? Elbet sizden bu da beklenir. Teröristleri milli kahraman gibi karşılayanlara ve karşılatanlara bir kez daha yazıklar olsun."

ŞEHİT ANNESİNDEN TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 13:14:00
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 18:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mmmm IP: 212.156.84.xxx Tarih : 21.10.2009 09:46:16

vatanımızı bu hale getirenleri allaha havale ediyoruz allah büyük bunların hesabını allaha verecekler zaten başka hesap soranları hemen susturuyorlarda bir tek allaha güçleri yetmiyor.