6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Şehit annesi zor kararı verdi

"Allah'ım, çocuklarımın acısını yaşatma' diye dua ederdim" şeklinde feryat eden Samsunlu şehit annesi, "Oğlunuzu nereye gömelim?" sorusunu "O şehit oldu, şehitliğe gömülsün" diye cevapladı.


Giresun'un gün Dereli ilçesi kırsalında PKK'lı bir grup ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada şehit olan evli, 1 çocuk babası Samsunlu Jandarma Uzman Çavuş Murat Gürel'in (32) baba ocağına ateş düştü.

Yenidoğan Mahallesi Dr. Kamil Caddesi üzerinde oturan aileye oğullarının şehit olduğu haberini askerler verdi. 11 yıl önce babaları Necdet Gürel'i kaybeden evin 3 çocuğunun en küçüğü ve tek erkek olan Murat Gürel'in evinde şehit haberinin alınmasının ardından feryatlar koptu. Anne Fatma Gürel (55) kendinden geçti. Yakınları ve komşuları feryat eden şehit annesini teselli etmeye çalıştı.

6 yıldır uzman jandarma olarak görev yapan, yaklaşık 3 yıl Şırnak'ta görev yaptıktan sonra Giresun'a tayini çıkan Gürel'in, uzman olmak için çok mücadele verdiğini belirtildi.


Ece isminde 2 yaşında bir kızı olan ve Bafra ilçesinde annesinin yanında bulunan şehidin eşi Asuman Gürel'in 7 aylık hamile olduğunu belirten Gürel ailesi, hamile eşe eşinin şehit olduğunu söyleyemedi. Askeri yetkililerin şehit haberini vermesini bekleyen aile, gözyaşları içerisinde acılarını dile getirdi. Şehit annesinin feryadı ise yürekleri dağladı. "Allah'ım, oğlumun acısını bana yaşatma' diye dua ederdim" şeklinde gözyaşı döken acılı anne, "Allah'ım, nasıl dayanayım bu acıya? O benim yavrum" dedi.


Şehit annesine zor soruyu ise yakınları iletti. Acılı anne, "Oğlunu nereye gömelim?" sorusuna, "O şehit oldu, şehitliğe gömülsün" diye cevap verdi.
Dayısının şehit olduğunu haber alması üzerine asker kıyafeti giyen şehidin yeğeni 7 yaşındaki Berkcan, gözyaşı döken anneannesini teselli etmeye çalıştı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 17:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?