4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Şehit annesinin feryadı

ŞEHİT ANNESİNİN FERYADI

Samsun'da astsubay oğlunu teröre şehit veren anne Bedriye Hamlı, Samsun'un Ladik ilçesinde yaşanan terör saldırısına tepki göstererek, "Provakasyonlara gelmeyin" mesajı verdi.

18 Nisan 1992 tarihinde 55 DT 115 plakalı otomobili ile Doğubayazıt'tan Iğdır istikametine seyir halindeyken Pamuk Geçidi mevkisinde PKK terör örgütünün kurduğu hain pusu sonucu 3 astsubay arkadaşı ile birlikte düşen Astsubay İs.Tek Kd.Üstçavş.İlhan Hamlı Samsun'da şehit düşen diğer astsubaylardan Naci Yıldırım Niksar'da, Mustafa Karaçimen ve Erkan Iğdır Ankara'da defnedilmişti.

Oğlunun şehit düşmesinden buyana 18 yıldır her Cuma günü oğlunun mezarını ziyaret eden anne Bedriye Hamlı (74), diğer oğlundan olan torunu İlhancan Hamlı ile birlikte oğlunun mezarının bakımını yaptı. Oğlunun mezarı başında dua ederek gözyaşı döken Bedriye Hamlı, "Tarifsiz acılar içersinde 18 yıldır bu mezar taşına 'evladım' diye sarılıyorum. Keşke benim oğlumda yumruk yeseydi. Şimdi mavi gözlü paşam ve arkadaşları yaşıyor olacaktı. Benim oğlumun otomobilinin plakası 55 DT 115'ti. Doğubayazıt Iğdır

Karayolu'nu kesen eli silahlı gözü dönmüş teröristler acımasızca oğlumu 3 astsubay arkadaşı ile birlikte oracıkta üzerlerine bomba atıp yüzlerce kurşun sıktılar. Yüzlerce kurşun hangi ruh hali ile sıkılır. İnsan olan yüzlerce kurşunu bir başka insana nasıl sıkabilir? Benim oğlumun ve arkadaşlarının suçu neydi? Onlar o gün orada misafir değiller miydi? Astsubaydılar ama insandılar. Herkesi ayrımsız seviyor ve kucaklıyorlardı. Benim mavi gözlü paşam ve arkadaşları kimseye bir şey yapmamıştı. Sadece

askerdiler, üstelik sivil ve silahsızdılar. 'Analar ağlamasın' diyorlar ama dün olduğu gibi bugünde anaları ağlatıyorlar. Ladik'te teröristlerin şehit ettiği 2 polisimize Allah'tan rahmet ailelerine de sabır diliyorum. Kimse provokasyonlara gelmesin" dedi.

ŞEHİT ANNESİNİN FERYADI
ŞEHİT ANNESİNİN FERYADI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 13:47:01
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 14:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?