4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Şehit eşi 'yıldız hemşire' nin terör örgütü PKK'ya isyanı

Şehit ailelerinin simgesi olan ve kamu oyunun ’Yıldız Hemşire’ olarak tanıdığı Yıldız Namdar’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, Samsun’da Güvenlik Kuvvetleri Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği (GÜŞAY) tarafından verilen ’Geçmişten Günümüze Terör’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferans öncesi Samsun Şehitliği’ni ziyaret edip dua okuyan Yıldız hemşire, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) verilen konferansta yaptığı konuşmasında teröre tepki gösterdi.

Konferansa Vali Yardımcısı Raif Özener, Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, GÜŞAY Başkanı Emine Topkaya, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EMŞAD) Samsun Şubesi Başkanı Bilal Erim, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril, gaziler, şehit ve gazi aileleri katıldı.
Belde Belediye başkanları yaptıkları konuşmalarda 30 Ağustos Zaferi’nin önemine değindi. Güneydoğu’da teröristlerle girdiği bombalı çatışma sonucu tek ayağını vatan için feda eden Gazi Polis Hasan Yıldız, vatan için şuanda bile seve seve canını vermeye hazır olduğunu söyledi.

Yıldız hemşire ise yaptığı konuşmada, terör örgütlerinin Türkiye’de faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yıldız Namdar, "Tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Leyla Zana ve arkadaşları çıkar çıkmaz, 1991 ruhunu canlandırdıklarını, kaldıkları yerden devam ettiklerini söylediler. İl İl gazilere çıkıp Güneydoğu’daki halkı kışkırtıcı organizasyonlara giriştiler. Bu da yetmezmiş gibi PKK’nın savunucusu DEHAP Başkanı ile ortak açıklamalarda bulunmuş, terör örgütüne ’6 ay daha bekleyin’ mesajı vermişlerdir. Hükümete ve PKK terör örgütüne aynı mesafede yakın olduklarını beyan ettiler. Devletin bakanları tarafından kabul gördüler ve VIP salonlarını kullandılar. Avrupa’nın büyükelçileri ile yemekte buluştular. Adeta devletin temsilcisi görünümünü büründüler. Halk tepkisiz ve seyircisiz kalınca, DEHAP’ın belediye başkanları, arkadaşları ve baro başkanları, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başkaldıran hain teröristin evine taziye ziyaretinde bulundular. Şehidimin evinin kapısından bile geçmediler. Halk tepkisiz kalınca, Kahramanmaraş’ın Seyrantepe Köyü’ne teröristin sözde anıt mezarı yapıldı. İtalya’dan özel mermer getirildi. 5 bin kişinin katılacağı organizasyonlarla açılış töreni düzenlenmesi için hazırlık yapıldı" dedi.

Şimdi de genel af ile ilgili söylentilere başlanıldığını hatırlatan Yıldız Namdar, "Bununla ilgili hem dışarıda hem de Türkiye’de büyük çalışmalar var. Teröristin başı Apo’nun serbest kalma çalışmaları için sessiz kalıyorsunuz. Soruyorum size. Burası neresi, kimin ülkesinde kimi yok sayıyorsunuz. Yıllardır ülkesinden bir karış toprağın kimseye vermeyen bu kahraman Türk milleti, Avrupa Birliği’nin baskılarına boyun eğenlere boyun eğecek mi sanıyorsunuz. Yanılıyorsunuz. Bu halk bu ulus çok farklı bir ulus. Silkinecek ve tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi ülkesine sahip çıkacak. Kanımızın son damlasına kadar varız ve var olacağız" diye konuştu.

Salonda bulunan şehit aileleri zaman zaman duygulu anlar yaşayarak gözyaşı döktüler. Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın ağabeyi Ayhan Hamlı ise, " Eşi uğruna can verdiği kutsal emaneti kendisine bugünün anısına takdim ediyorum" diyerek, Yıldız hemşireye Türk Bayrağı hediye etti. Yıldız Namdar, bayrağı öperek teslim aldı ve teşekkür etti.
Program Çanakkale Zaferi ile ilgili sinevizyon gösterisinin ardından sona erdi.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2004 Pazartesi 22:25:15
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 22:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?