5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Şehit polis davasında 1 tahliye

Samsun'da, tabancayla 3 kişiyi yaralayıp kaçtıktan sonra kendilerini yakalamak isteyen polis memurunun şehit edilmesi olayına karıştıkları iddiasıyla tutuklanan 3 kişi ile kendilerine mermi temin ettiği iddia edilen bir kişinin yargılanmasına başlandı. 

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 3 kişiyi tabancayla yaralayan ve kendilerini yakalamak isteyen polis memuru Alaaddin Pergel'in (36) şehit edilmesi olayına karıştıkları iddia edilen Ali K. (28), C.K. (16), A.S. (15) ile sözkonusu şahıslara mermi temin ettiği iddia edilen A.S. (28) hakim karşına çıktı. "Başka bir suçu işlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, kişiyi yerine getirmek istediği kamu görevi nedeniyle öldürme, ruhsatsız ateşli silahla mermileri satın alma veya taşıma" suçlarından açılan davada, mahkeme heyeti C.K. ve A.S.'nin yaşı küçük olduğu için kanun gereği yargılamanın gizli yapılmasına karar verdi. Gizli olarak görülen duruşmada, zanlılar ve tanıklar dinlendi. Mermi temin ettiği iddiasıyla tutuklanan A.S.'nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verildi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi. 

Kazımkarabekir Mahallesi'nde yaklaşık 2 ay önce meydana gelen olayda, araçla yol verme meselesi yüzünden çıkan kavgada, Arif A. (32), Zafer Ç. (27) ve Sabri A.'yı silahla vurarak yaralayan saldırganlar kaçarken yakalanacaklarını anlayınca polise tabancayla ateş açmış, çıkan silahlı çatışmada Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nda görevli polis memuru Alaaddin Pergel (36) ağır yaralanmıştı. Samsun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Pergel şehit olurken, saldırganlardan 2'si ölü ele geçirilmişti. Öldürülenlerden E.E.'nin polis memuru Pergel'i şehit eden kişi olduğu iddia edilirken, olayla ilgili Ali K. (28), C.K. (16), A.S. (15) ve A.S. (28) tutuklanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 15:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?