2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Şehit polis gözyaşlarıyla uğurlandı

İstanbul'da devriye gezen Yunus timine otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 3 yıllık polis memuru Murat Çalışkan, memleketi Samsun'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şile'de Yunus timinde yaklaşık 4 ay önce eğitimini tamamlayan Murat Çalışkan (25), ilk dış motosikletli görevinde devriye gezerken Şile otoyolu Meşrutiyet köyü mevkisinde çift şeritli yolda aniden şerit değiştirerek karşı yöne geçen otomobilin çarpası sonucu şehit oldu. Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan 2007 yılında mezun olan ve Şile Polis Merkezi'nde göreve başlayan Çalışkan'ın naaşı, İstanbul'dan memleketi Samsun'a getirildi.

Büyük Camii'ne tören kıtasının eşliğinde getirilen şehidin naaşını, annesi Hatice, babası Emin, kardeşi Merve ve akrabaları gözyaşları içerisinde karşıladı. Anne ve kız kardeşi, şehidin tabutunun üzerine sarılarak gözyaşı döktü. "Oğlum sana doyamadım" diyen anneyi yakınları teselli etmeye çalışırken, kız kardeşi Merve ise "Ağabey gitme" diye feryat etti. Evin tek oğlu olan Murat Çalışkan'ın cenazesinin başında baygınlık geçiren anne ve kız kardeşi cami dışına götürüldü.
Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Kıranköy Mezarlığı Polis Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Yunus timine girmek için çok uğraştığı öğrenilen şehit polisin, motosiklet kullanmayı çok sevdiği bildirildi.

Törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile ailesi katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 15:20:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
keskin IP: 92.75.71.xxx Tarih : 3.10.2009 23:17:42

POLISIMIZE ALAH RAHMET EYLESIN-AILESINE SABIRLAR VERSIN- ÜZÜCÜ HABER-ALLAH  BÜTÜN ASKERIMIZI POLISIMIZI  VE BÜTÜN HALKIMIZI KORUSUN-