6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Şehit uzmanın hayat kurtaran vasiyeti

Samsun'da hayvan hırsızlarının jandarma ekiplerine açtığı ateş sonucu şehit olan ve organları 4 kişiye hayat, 2 kişiye de ışık olan Jandarma Uzman Çavuş Serdar Dağ'ın (33) şehit olmadan önce eşiyle birlikte organ bağışıyla ilgili karar aldıkları ortaya çıktı.

Çarşamba ilçesinin Dikbıyık beldesinde büyükbaş hayvan hırsızlarına yönelik yapılan operasyonda silahlı saldırıya uğrayan Samsun İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi'nde görevli Uzman Çavuş Serdar Dağ şehit olmuş, Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nde yapılan operasyon ile 2 kornea ve 2 böbreği Samsun'da, kalbi ile karaciğeri Ankara'da olmak üzere 4 kişiye hayat, 2 kişiye ışık olmuştu. Dün memleketi Sivas'ta toprağa verilen şehit Uzman Çavuş Serdar Dağ'ın Türkiye'de bir şehidin organlarının bağışlanmasının ilk olduğu öğrenildi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde laboratuvar teknisyeni olarak görev yapan Serdar Dağ'ın eşi Safiye Dağ'ın (35), gözlerindeki rahatsızlığından dolayı kendisine kornea nakli yapıldı belirtildi. Bir başka kişinin korneasının Safiye Dağ'a nakledilmesi üzerine şehit Uzman Çavuş ve eşinin bu olayın ardından birlikte organ bağışında bulunmak için karar aldıkları ve kim önce ölürse mutlaka organlarının bağışlanması için birbirlerine söz verdikleri ortaya çıktı.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 13:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?