6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Şehit ve gaziler için hatıra ormanı

Samsun Çevre ve Orman Müdürlüğü, tüm şehit ve gaziler için Kurukökçe köyünde hatıra ormanı oluşturdu.

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Taflan beldesi Kurukökçe köyünde tüm şehit ve gaziler adına oluşturulan hatıra ormanında fidan dikme töreni düzenlendi.

Törene Vali Yardımcısı Mesut Eser, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kd. Albay İlyas Koçak, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, İl Milli Eğitim Nevzat İspirli, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, öğrenciler ve askerler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Kadir Kılıç, Türkiye'nin 21.2 milyon hektar orman alanına sahip olduğunu söyledi. Bu ormanların 10 milyon hektarının bozuk veya çok bozuk nitelikte olduğunu vurgulayan Kılıç, "Ülkemiz topraklarının yüzde 80'inden fazlası şiddetli ve çok şiddetli erozyona maruz kalmaktadır. Bozuk ve verimsiz ormanlık sahalarının ağaçlandırarak verimli hale dönüştürülmesi en büyük hedefimizdir" dedi. 

Vali Yardımcısı Mesut Eser ise Türkiye'nin en zengin kaynaklarından birinin ormanları olduğunu belirterek, "Boş arazilere fidanlar dikilerek, ağaç varlığımızı her geçen gün biraz daha artırmaktayız" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından ilköğretim öğrencileri arasında şiir, kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Daha sonra tüm şehit ve gaziler için oluşturulan hatıra ormanında yaklaşık 2 bin adet fidan dikimi yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 16:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?