3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Şehit yeğeninden valiye mektup

ŞEHİT YEĞENİNDEN VALİYE MEKTUP

Samsunlu 8 yaşındaki şehit yeğeni İlhancan Hamlı, eski Samsun Valisi, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na "Vali Amcam" diye başlayan teşekkür mektubu gönderdi.

PKK terör örgütü tarafından 18 Nisan 1992 yılında şehit edilen Astsubay İlhan Hamlı'nın yeğeni Belediye İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi İlhancan Hamlı (8), Samsun Valiliği döneminden tanıdığı ve kendi amcası gibi sevdiği Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na, kendi el yazısı ile yazdığı mektup gönderdi. Mektubunda Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na 'Vali Amcam' diye hitap eden İlhancan Hamlı, Vali Güzeloğlu'nun Samsun'da görev yaptığı dönemde, şehit yakınlarına gösterdiği yakınlıktan ve yaptığı

çalışmalardan dolayı teşekkür etti. İlhancan Hamlı, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na mektubu ile birlikte, üzerinde amcası şehit astsubay İlhan Hamlı'nın, Vali Hasan Basri Güzelolu'nun Samsun'da görev yaptığı döneme ait fotoğrafı ile kendi asker kıyafetli fotoğrafının bulunduğu 2011 yılı özel takvimini de hediye olarak gönderdi.

İlköğretim okulu öğrencisi Hamlı mektubunda şu düşüncelere yer verdi: "Sevgili Vali amcam Hasan Basri Güzeloğlu ve saygıdeğer eşi. Ben Samsun'dan İlhancan Hamlı, Şehit annesi Bedriye Hamlı'nın torunuyum. Sizi ve eşinizi hiç unutmadım, ikinizi çok seviyorum. Beni hatırladınız mı bilmiyorum? Gözümde tütüyorsunuz. Size vali amcam diye hitap ettim. Çünkü sizi hayatta hiç görmediğim şehit amcam İlhan Hamlı'nın yerine koydum. Samsun Valisi olarak şehit yakınlarına gösterdiğiniz ilgi ve hassasiyeti hiç

unutmadık. Bu mektubu yazarken sizin daima gülen yüzünüzü düşündüm, beni kucağınıza aldığınız o günler aklıma geldi. Gerçekten o günleri hiç unutmadım. O yüzden sizi ve eşinizi çok özledim. Bu mektubumu da bunun için yazdım. Beni hatırlamanız için amcamın ve benim asker kıyafetli fotoğrafımız olan 2011 yılı takvimini de kabul ederseniz hatıra olarak gönderiyorum. Sizin ve eşinizin ellerinden öpüyorum. Ayrıca babaannem Bedriye Hamlı'nın selamlarını da gönderiyorum."

ŞEHİT YEĞENİNDEN VALİYE MEKTUP
ŞEHİT YEĞENİNDEN VALİYE MEKTUP
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 13:49:02
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 18:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?