6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Şehitlerin isimleri parklarda yaşayacak

İlkadım Belediyesi Meclisi, aldığı kararla şehit isimlerini parklara verdi.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Bu karar, şehit verdiğimiz evlatlarımızın isimlerini ömür boyu hatırlamak ve hatırlatmak için ve ayrıca değerlerimizin korunması ve yeni nesillere aktarılması adına önemli bir karardır” dedi.
Aldıkları kararla şehit ailelerini onure etmeyi amaçladıklarını, bir nebze de olsa acılarını azaltılmayı istediklerini ifade eden Tok, şunları söyledi: "Bu topraklar üzerinde bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu Mustafa Kemal Atatürk'e ve şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimiz gönlümüzde yaşıyor. Bir ömür boyu bu isimler orada kalacak. Yeni nesillerin huzur içerisinde yaşadıkları bu vatanın ne şartlar altında kurulduğunu ve bunu da şehitlerimize borçlu olduğumuzu unutmamalarını hedefledik.”


İlkadım Belediyesi Meclisi kararıyla Unkapanı Mahallesi Mehmet Akif Sokak'taki parka Şehit Jandarma Komando Er Murat Korkmaz Parkı, Selahiye Mahallesi Müftü Hamam Sokak'taki parka Şehit Jandarma Er Erdal AK Parkı, Selahiye Mahallesi Uzun Sokak'taki parka Şehit Jandarma Onbaşı İsmail Sağır Parkı, Selahiye Mahallesi Kır Sokağı ve Kıbrıs Sokağın birleştiği noktadaki parka Çanakkale Kahramanları Parkı ismi verildi.


Meclis kararıyla parklara şehit isimlerinin verilmesinin ardından Başkan Erdoğan Tok, böyle acı bir tablonun bir daha cereyan etmemesi temennisinde bulunarak, Hakkari'de şehit düşen 5 askere Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da baş sağlığı diledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 16:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?