3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Şehitlik anıtındaki isimler silindi

ŞEHİTLİK ANITINDAKİ İSİMLER SİLİNDİ

Şehit Astsubay İlhan Hamlı'nın ağabeyi Ayhan Hamlı, Uğur Mumcu Parkı içersindeki üzerinde Samsunlu şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu şehitlik anıtının bakımsız olmasının şehit yakınlarını üzdüğünü söyledi.

Şehit ağabeyi Ayhan Hamlı, Uğur Mumcu Parkı'ndaki şehitlik anıtının bakımsız ve perişan halinin şehit yakınlarını üzdüğünü, bu durumun derhal düzeltilmesi gerektiğini, bu haliyle devam etmesinin şehitlere saygısızlık olacağını, bu durum nedeniyle son derece incindiklerini söyledi.

Hamlı, "Şehitlerimizin isimleri iklim şartları nedeniyle ya silinmiş ya da yazıldığı yerde okunamayacak hale gelmiş. Bu anıtta isimleri yazılı olan Samsunlu şehitlerimizin isimlerinin okunamayacak hale gelmesi, anıttaki bazı levhaların yerinden kopması bir şehit yakını olarak beni son derece üzdü. Şehitlerimizin isimlerinin silinmesini seyretmek, bir an önce önlem almamak bizi çok düşündürdü. Bu şehitlik anıtının bakımsız halini, parkın sorumluluğunu alan belediye yetkilileri bizden önce görmeliydi. Şehitlerimizin isimlerine saygı istiyoruz" dedi.

Şehitlik anıtının üzerinde 196 asker ve polis şehidinin ismi bulunuyordu.

Astsubay İstihkam Teknisyen Kd. Üstçvş. İlhan Hamlı, 18 Nisan 1992'de Kars 14. Mekanize Tugay Komutanlığı emrinde görevliyken PKK'lı teröristlerce şehit edilmişti.

ŞEHİTLİK ANITINDAKİ İSİMLER SİLİNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 13:01:03
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 18:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?