6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Şehitlikte duygulu buluşma

Samsun'un Bafra İlçe Belediyesi ile İlçe Müftülüğü tarafından Ramazan Bayramı arifesinde Bafra Asri Mezarlık'ta bulunan Garnizon Şehitliği'nde anma programı düzenlendi.


Törene AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Bafra Garnizon Komutanı Yarbay Metin Özdemir, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Şahin Kocaköse AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, Bafra Müftüsü Burhan Keleş, Bafra Terörle Mücadelede Mağdur Olan Aileler Derneği Başkanı Saadet Var, şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitleri anma töreninde bir konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, "Şehit kanlarıyla sulanan vatan topraklarından bir çakıl taşı bile vermeyiz. Milletçe bu uğurda da şehit vermeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu yüce vatanı, bu toprakları savunmaya devam edeceğimizin de dost ve düşman tarafından bilinmesini özellikle bu programda haykırmak bildirmek istiyorum" dedi.


Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş ise, "Vatanın hangi bölgesinde olursa olsun, şehit bizim şehidimizdir. Şu topraklar üzerinde yaşıyorsak, o şehitlerimizin sayesinde yaşıyoruz. Onların sayesinde dimdik ayakta durmaktayız. Biz şehidimize sahip çıkmak zorundayız. Bu şehitler bu ülkenin şehitler üzerinden farklı girişimler ve söylemler olmaz" diye konuştu.


Programda şahitlerin mezarları da ziyaret edildi. AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Bafra Garnizon Komutanı Personel Yarbay Metin Özdemir, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Av. İbrahim Semiz ve Bafra Müftüsü Burhan Keleş, şehit kabristanlıkları tek tek ziyaret ederek, şehit yakınlarına karanfil verip acılarını paylaştı. Şehitleri anma töreni, Bafra Müftüsü Burhan Keleş'in yaptığı dua ile sona erdi. Bafra Belediyesi de vatandaşların daha rahat Asri Mezarlığa ulaşması için ücretsiz ulaşım hizmeti verdi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 13:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?