6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Şeker Fabrikası alımlara başladı

Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası'nda 2007-2008 yılı pancar alım sezonu düzenlenen törenle açıldı.


Çarşamba Şeker Fabrikası Şeker Pancarı Kantarı önünde düzenlenen pancar alım kampanyası törenine İlçe Kaymakamı Nusret Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz, Ağır Ceza Reisi Harun Dinç, Şeker Fabrikası Müdürü Şahin Ucuzal, Şeker-İş Sendika Şube Başkanı Mustafa Kalem, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, daire müdürleri, üreticiler ve fabrika çalışanları katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Çarşamba Şeker Fabrikası Müdürü Şahin Ucuzal, "Bu sene kendi pancarımız maalesef bazı nedenlerden dolayı bölgemizde pancar ekimi sağlanamadığı için yeterli olmamıştır. Bu nedenle bu yıl 55 bin ton kendi bölgelerimizden gelecek olan pancar işlenecek. Buna ek olarak, Turhal Niksar'dan 45 bin bin, Erzincan ve Suşehri'nden 20 bin ton şeker pancarı olmak üzere toplam 65 bin ton pancar sevkıyatı yapılacak. 55 bin ton kendi bölgemizden olmak üzere bu sene Allah nasip ederse 120 bin ton pancar işlenecektir. Bundan yaklaşık 13 bin ton kristal şeker, 5 bin 500 ton kadar melas ve 35 bin tonda yaş küspe üretmeyi planlamaktayız" dedi.


Ucuzal'ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Çarşamba Kaymakamı Nusret Şahin, "Şeker fabrikaları ülkelerin kimlikleridir. Ülkeleri ayakta tutan iskeletleridir. Bunlar olmadığı zaman, fabrikalar olmadığı zaman, bu fabrikada çalışan insanlar olmadığı zaman devletler dik duramazlar. Kısacası fabrikalar bağımsızlık bayraklarıdır. Bunlar bize Atatürk'ün gösterdiği yolda ona layık olmak için yaptığımız eserlerdir. Onun izinde gittiğimizi göstermek için de bunları gösteren en temel resimlerdir, kimliklerdir. Sizler de o gözle bakar, o gözle çalışır sağlığınıza ve iş güvenliğinize de böyle dikkat ederseniz çok iyi sonuçlar alırız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından şeker pancarı alım töreni kurban kesimi ve dualar eşliğinde yapıldıktan sonra fabrikaya ilk şeker pancarı getiren üreticilere çeşitli hediyeler verildi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 09:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?