2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sekreteri bağlayan zanlı yargılanıyor

Samsun'da gittiği iş yerinde camları kırıp sekreterin ellerini ve ağzını bağlayan zanlının yargılanmasına başlandı.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yanında arkadaşı ile birlikte gittiği iş yerinde sekreter M.T.'yi (23) bağlayarak taciz edip işyerindeki camları kırdıkları iddiasıyla hakkında dava açılan B.U.'nun (49) yargılanmasına başlandı. "Basit yaralama, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme, mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı, iş yeri dokunmazlığını ihlal" suçlarından tutuksuz olarak yargılanan B.U., suçlamaları kabul etmedi.

Olayın mağduru M.T.'yi ilk defa duruşmada gördüğünü belirten B.U., "30 yıldır cezaevine girip çıkıyorum ve 17 yıl cezaevinde kaldım. Biz kabadayıyız. Vururuz, kırarız. Hasmımın kızına ve eşini veya bir başka bayana asla elimizi sürmeyiz. 8 aylık faili meçhul olay benim üzerine yıkıldı. Ben iş yeri sahibi ve sekreter kızı daha önce hiç görmedim ve tanımıyorum. Böyle bir suçun cezasını bilen bir insanım. İddiaları kabul etmiyorum" dedi.


Olayı anlatırken dehşet anlarını yeniden yaşadığını belirten M.T. ise, "Olay günü 2 kişi iş yerimize geldi ve patron Y.E.'yi sordu. Bir daha geri geleceklerini söyleyerek gittiler. Ben de Y.E.'ye telefon açıp durumu bindirdim. Daha sonra gelen aynı kişiler ellerinde demir çubukla iş yerindeki bazı camları kırdılar. Benim ağzımı başörtüm ile bağlayıp elektrik kablosu ile ellerimizi ise merdivenlere bağladılar. 'Patronuna söyle adamlık böyle olur' diyerek kapıyı kapatıp iş yerinden ayrıldılar.

Bu olaysonrası depresyona girdim. İlaç tedavisi görüyorum. Şuan bile bu duruşma salonundan olmak istemiyorum. Hayatım altüstü oldu. Poliste bana gösterilen resimlerden zanlının B.U. olduğunu teşhis ettim, ancak onun olduğunu bilemiyorum. Bence yanılmış olabilirim. Olaydan dolayı kimseden şikayetçi değilim. Zanlıların olay günü benden aldıkları cep telefonunu ise 3 gün sonra iş yerinin kapısının önüne bırakmışlardı. Ellerimi bağladıklarında bana dokunmadılar ve tacizde bulunmadılar" diye konuştu.


İş yeri sahibi Y.E. (35) ise tutuksuz olarak yargılanan B.U.'dan şikayetçi oldu. Tehdit edildiği için ifadesini değiştirdiğini ileri süren Y.E., kendisinin de telefonla arandığını, ancak cevap vermediğini iddia etti. Kimseyle bir probleminin olduğunu hatırlamadığını, B.U.'yi ise daha önce hiç görmediğini ifade eden Y.E., B.U.'nun bir başkası adına tetikçilik yaptığını iddia etti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 15:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?