2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Selami Şahin'den unutulmaz konser

Gazi Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından gerçekleştirilen "Selami Şahin Özel Konseri", yüzlerce sanatsevere unutulmaz bir akşam yaşattı.


Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konseri Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Gazi Belediye Başkanı ve AK Parti İlkadım İlçe Belediye Başkan Adayı Süleyman Kaldırım ve çok sayıda davetli izledi. İki bölümlük konserin ilk bölümünde koro halinde eserler seslendirildi. İkinci bölümün sonunda sahneye çıkması beklenen ünlü sanatçı Selami Şahin, konserin başlamasının ardından sahneye çıkarak kendisine ait eserleri seslendiren koristlere eşlik etti. "Tanrım", "Seninle Başım Dertte", "Sen Gittin Ya" gibi birçok önemli şarkıda imzası olan ve bu şarkıları seslendiren koristlere eşlik eden Selami Şahin, "Alıştım Sana Bir Tanem" adlı eserini seslendiren udi-solist Yasemin Tanyıldız'ın performansı karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Genç solistin başarılı yorumunu seyircilerde uzun süre alkışladı. 27 eserin seslendirildiği 80 kişilik dev saz ve ses sanatçılarının sahne aldığı Şef Ömer Umutlu yönetimindeki konserde, dinleyicilerin de şarkılara eşlik etmesi renkli görüntüler oluşturdu.


Konserin son kısmında eserlerini kendisi seslendirmeye başlayan ünlü sanatçı Selami Şahin, kendisini dinlemeye gelenlere unutamayacakları bir akşam yaşattı. Söylediği şarkılar kadar sahnede yaptığı esprilerle de dikkat çeken Şahin, Samsunluların yakın ilgisi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Samsun'da konser vermemek benim için büyük bir kayıpmış. Tüm sanatçı dostlarıma burada olmalarını tavsiye edeceğim" dedi.


Konserin ardından ünlü sanatçıya plaket ve çiçek sunan Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, yıllardır severek dinlenilen sanatçıyı Samsun'da görmekten dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti. Kültürel ve sosyal etkinliklerde her zaman ilklere imza attıklarını söyleyen Başkan Kaldırım, bu konser aracılığıyla da Türkiye'nin önemli müzik değerlerinden birini Samsunlularla buluşturdukları için mutlu olduklarını söyledi. Ünlü sanatçıdan yeniden Samsun'a gelme sözü alan Başkan Kaldırım, "Her yaştan milyonlarca insanın duygularına tercümanlık eden ve müziğimizin önemli yapı taşlarından biri olan Selami Şahin'i önümüzdeki konserlerimizde de aramızda görmek istiyoruz. Bu anlamda da kendisinden söz aldık" diye konuştu.
Konseri dinlemeye gelenlerin yoğun tezahüratları ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz'ün ricası üzerine "Özledim" adlı eseriyle final yapan ünlü sanatçı, konser sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 14:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?