5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Sele kapılan imam bulunamadı

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde sağanak yağış sonrası oluşan sel dolayısıyla panik yapıp evinden çıkarak 2.5 aylık bebeğini camide bırakıp daha sonra almak isterken sele kapılarak kaybolan imam, 5 gün geçmesine rağmen bulunamadı. 

Edinilen bilgiye göre, İlçeye bağlı Köroğlu Köyü'nde sağanak yağış sonrası Köroğlu Deresi taşarak sele sebep oldu. Bu sırada köy imamı Ali Aybaş (32), 2 katlı lojmanının alt katındaki kur'an kursunu su basınca panik yaptı. Evde bulunan 2.5 aylık oğlu Ahmet Aybaş'ı lojmanın hemen yanında bulunan camiye bırakan imam Ali Aybaş, daha sonra eşi Zehra, çocukları Sümeye (16) ve Süreyha (5) ile birlikte caminin hemen yanında bulunan yüksek alandaki bahçe kenarına çıktı. Bu sırada caminin su baskınına uğraması üzerine bebeğini almak isteyen Ali Aybaş, eşi ve çocuklarının gözleri önünde sele kapılarak kayboldu. 2.5 aylık bebek ise boğularak can verdi. 

Köyde yaşanan felaketin ardından selin yaraları sarılmaya çalışılırken, 30 Haziran akşamı kaybolan imam hala bulunamadı. Köylüler ve Sivil Savunma Arama Kurtarma Biriliği ekipleri, bölgede geniş çaplı araştırmalarını sürdürüyor. 15 kilometrelik güzergah, eğitimli köpeklerin yardımıyla aranıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 14:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?