5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Sele kapılan vatandaş bulunamadı

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde yaklaşık 2 ay önce meydana gelen sağanak yağış sonucu oluşan sele kapılarak kaybolan imam bulunamadı. 

Edinilen bilgiye göre, 30 Haziran 2006 günü ilçeye bağlı Köroğlu Köyü'nde sağanak yağış sonrası yaşanan selin ardından köy imamı Ali Aybaş'ın evini su bastı. İmam Aybaş, eşi Zehra, çocukları Sümeye (16), Sürayha (5) ve 2.5 aylık bebeği Ahmet'i evden dışarı çıkararak görev yaptığı camiye sığındı. 9 yıllık imam, yağmurun etkisini azaltmasının ardından 2.5 aylık oğlunu camiye bırakarak evindeki eşyaları kurtarmak için eşi ve diğer çocuklarıyla geri döndü. Bu sırada selin şiddetini artırmasının ardından bebeğini kurtarmak isteyen imam, sele kapıldı. 3 aylık bebeği de boğularak hayatını kaybetti. 

Kaybolan imamı bulmak için köylüler ve Sivil Savunma Arama Kurtarma Biriliği ekipleri 15 kilometrelik güzergahta eğitimli köpeklerle birlikte arama yaptı. Aramalar sonuç vermeyince Çakmak Barajı'nın su seviyesi düşürülerek gölde arama yapıldı. Ancak aramalar yine sonuç vermedi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2006 Perşembe 17:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?