6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sendikalar belediye yasasına ne diyor?

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, yeni düzenlemede son nüfus sayımına göre nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin kapatılmasına yönelik çalışmayı olumlu bulduklarını belirterek, "Sendikanın siyasilerin değil ülkenin menfaati önemli" dedi.

Sendika çalışmaları kapsamında Samsun'da gelen Nihat Yurdakul, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Yeni düzenlemeyle 861 belediyenin kapatılması hakkında görüşlerini açıklayan Nihat Yurdakul, sendika olarak uygulamadan memnun olduklarını ve itirazlarının bulunmadığını söyledi. Türkiye'de nerede olduğu dahi bilinmeyen belediyeler olduğuna dikkat çeken Yurdakul, üye kaybı yaşacakları yönünde bir endişelerinin bulunmadığını vurguladı.

Ülke genelinde bin 480 belediyede örgütlü olduklarını ve diğer belediyelerinde durumunu çok iyi bildiğini ifade eden Yurdakul, "Bizim için önemli olan hiçbir belediye çalışanının mağdur edilmemesiydi bununla ilgili sözler alındı. Ortada ülke menfaatleri söz konusu. Sendikanın, siyasilerin değil ülkenin menfaati önemli" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı'nın emeğe ve çalışanlara yönelik gösterdiği yaklaşım nedeniyle önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden aday olmasını isteyen Yurdakul, sendika üyesi haricinde tüm çalışanların Başkan Yılmaz'ın aday olması için destek vermesi ve çalışması gerektiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, sendikaların çalışma hayatının vazgeçilmezi olduğunu söyledi. Üretim yapılan yerlerde tüm unsurların bütün olduğunu ifade eden Yılmaz, sendikaların belediyelerin kapatılmasıyla ilgili yaklaşımını olumlu olduğunu dile getirdi. Ayakta duramayacak, personeli teknik imkanlarıyla hizmet veremeyecek birçok belediyenin olduğunu hatırlatan Yılmaz, güzel sonuçların doğacağına inandığını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 14:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?