6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sertifikalı 'Bakıcı' kursları

Samsun'da, 'Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Programı' kapsamında işsiz bayanlar istihdama kazandırılacak.


Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu projesi kapsamında, Gazi Devlet Hastanesi ve Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Programı'nın tanıtını. TSO Toplantı Salonu'nda yapıldı.

İşsiz ve diploması olmayan bayanların eğitim verilerek başarılı olanların sertifika almalarının sağlanması ve kalifiye personel olarak işe yerleşmelerinin sağlanmasını amaçlanan toplantıda konuşan TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, bayanların istihdama kazandırılması için Samsun'da ilk ve önemli bir projenin hayata geçirildiğini kaydetti.


TSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şule Köktener, 17 Kasım'da başlayacak eğitim programına 18-45 yaş arası 160 adayın başvurduğunu, 70 kişinin seçiminin adil bir şekilde yapıldığını kaydetti. Köktener, sertifika alan bayanların kalifiye personel olarak iş bulmalarının önünün açılacağını ifade etti.


Proje Eğitim Koordinatörü Uzm. Dr. İnci Etikan, hasta ve yaşlı bakımı konusunda uzmanların her türlü bilginin verileceğini ve eğitime katılımın zorunlu olduğunu vurguladı. Toplantıya Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet İsmailoğlu ve TSO Kadın Kurulu üyeleri de katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 19:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?