6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Servis şoförüne 18 bin YTL ceza

Samsun'da aracıyla çarptığı 7 yaşındaki öğrenciyi hastaneye götürürken yolda araçtan indirip ölümüne sebep olduğu iddiasıyla yargılanan ehliyetsiz servis şoförü, 18 bin 200 YTL para cezasına çarptırıldı.


12 Mayıs 2006 tarihinde Başalan Köyü İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Hasan Esen'e (7) çarparak ölümüne sebebiyet vermek suçundan Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan servis şoförü Necmettin Ç.'nin bugün yargılanması sona erdi. Tutuksuz olarak yargılanan Necmettin Ç., hakimin son sözünü sorması üzerine yüce mahkemeye güvendiğini söyledi.


Necmettin Ç.'nin avukatı Ata Giritli ise, müvekkilinin ehliyet için başvurduğunu, ancak babası kanser hastası olduğu için sınavlara giremediğini belirterek, "Müvekkilimin maddi durumları iyi değil. Eğer mahkeme heyeti para cezasına çarptırırsa tecil edilmesini talip ediyorum" dedi.


Adli Tıp Raporu'na göre Hasan Esen'in Necmettin Ç. tarafından araçtan indirilmeyip hastaneye götürülmesi halinde bile yaralama olayının ağır olmasından dolayı kurtulma şansının bulunmadığı ileri sürüldü. Hasan Esen'in ailesinin da şikayetçi olmaması üzerine Necmettin Ç., ölüme sebebiyet vermek suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Necmettin Ç.'ye verilen hapis cezası, daha sonra 18 bin 200 YTL para cezasına çevrildi. Ayrıca, zanlının 18 bin 200 YTL para cezasını da 18 ayrı taksitle ödemesine karar verildi.


Ehliyeti olmayan Necmettin Ç. (28), 55 LY 369 plakalı minibüsü ile Yeşilpınar köyünden Hacınaipli köyüne ilköğretim okulu öğrencilerini taşırken okul çıkışı yaya olarak evine giden Başalan Köyü İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Hasan Esen'e (7) çarpmış, yaklaşık 2 kilometre sonra benzininin bittiğini bahane ederek ağır yaralı Hasan Esen ile yanındaki arkadaşı Fatih T.'yi araçtan indirip kayıplara karışmıştı. Yoldan geçen bir başka öğrenci servisi ile Çayırkent Jandarma Karakolu'na götürülen Esen, jandarma görevlileri tarafından hastaneye kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetmişti. Necmettin Ç., olaydan sonra gözaltına alınmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 19:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alper Kurt IP: 88.252.125.xxx Tarih : 7.10.2008 21:38:38

Küçücük bir canın bedeli 18 bin YTL!