4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Servis sürücülerine eğitim semineri

OKUL SERVİS SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ

Samsun'un Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenci taşımacılığında görev yapan okul servis sürücülerine eğitim semineri verildi.

Atatürk İş Merkezi Düğün Salonu'nda düzenlenen seminerin birinci gününde İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Arslan ve Şube Müdürü Selim Özfişek tarafından servis araç sürücülerine uymaları gereken kurallar anlatıldı. Seminere katılan okul servis sürücülerine taşıtlarda aranacak şartlar, taşımacının yükümlülüğü, şikayetlerin değerlendirilmesi, okul servis araçlarını kullanan şoförler ile rehber personel gibi taşıma işlerinde çalışanlar, sigorta zorunluluğu, sigorta şirketlerinin yükümlülüğü, sigortasız taşıma yapılmaması ve denetimler hakkında bilgi aktarıldı.

Sürücülere uyarılarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Arslan, "Hizmet ettiğiniz sektörün eğitim sektörü olduğunu unutmayın. Kaliteli insan yetiştirmenin pahası yoktur. O çocuklarımızı taşırken kılık kıyafetinizle, davranışınızla eğitimci gibi davranacaksınız ve görevinizi en iyi şekilde yapacaksınız. Önümüzdeki yıl araçların yaşı 12 ile sınırlı olacak. Şimdiden kendinizi ona göre hazırlayın" dedi.

İki gün sürecek olan seminerin ikinci gününde İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Sadık Çakmak ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nda görevli Jandarma Başçavuş Mehmet Dursun Çoşkun tarafından servis sürücüleri bilgilendirilecek.

Düzenlenen seminere ilköğretim okullarında öğrenci taşımacılığı yapan 278 servis sürücüsü katıldı.

OKUL SERVİS SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 15:31:01
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 15:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?