2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ses greve hazırlanıyor

SES'TEN UYARI GREVİ AÇIKLAMASI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Samsun Şubesi "25 kasım Uyarı Grevi" nedeniyle basım açıklaması yaptı.

Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sendika üyeleri pankart açtı. Taleplerini dile getiren sendika üyeleri slogan ve alkışlarla tepkilerini dile getirdi.

Basın açıklaması yapan SES Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal, 25 Kasım uyarı grevinin sadece kamu emekçilerinin değil, Türkiye'nin tüm emekçilerinin olduğunu söyledi. İşsizlerin, emeklilerin, ev kadınlarının, küçük esnafın, çiftçilerin, yoksulluğa terk edilmiş krizden mağdur olmuş tüm toplumsal kesimlerin talepleri etrafında toplandıklarını ifade eden Bal, vatandaşlardan acil servisler dışında 25 kasımda hastanelerin kullanmamalarını ve destek vermelerini istedi.

Bal, "Siyasal iktidarlar yıllardır kamuoyunu ve kamu emekçilerini toplu iş sözleşmesi ve grev haklarının olmadığı konusunda yanıltmışlardır. Anayasa'yı istedikleri gibi yorumlamışlardır. Uluslararası Çalışma Örgütü, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına göre hiçbir düzenleme grev hakkımızın kullanımını engelleyemez" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 15:02:00
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 16:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?