2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Seslerini sanatla duyuruyorlar

Türkiye Diyabet Vakfı, Diyabetle Yaşam Derneği ve Çocuk ve Adolesan Derneği iş birliği ile kompozisyon, şiir, resim ve fotoğraf yarışması düzenlendi.


Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezi Eğitim Salonu'nda Lilly İlaç'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen programa; öğretim üyeleri, diyabet hastaları ve yakınları katıldı.


Yarışma kapsamında her yaştan diyabet hastaları ve aileleri tarafından şiir, resim ve fotoğraf çalışmaları yapıldı. 2007 yılından itibaren uluslararası çapta ve 180 ülkede gerçekleştirilen yarışmanın Türkiye ayağı; Samsun, Kahramanmaraş, Muğla, Ankara, İzmir, Edirne ve Kocaeli illerinde düzenleniyor.

Yarışma kapsamında ortaya çıkan eserler toplanarak yazar Yaşar Kemal, fotoğraf sanatçısı Ara Güler ve ressam Mehmet Güleryüz tarafından değerlendirilecek. Seçilen eserler Almanya'da uluslararası çaptayapılacak yarışmaya sunulacak. Geçmiş yıllarda Türkiye'den gönderilen eserlerin dünyada iki kez birincilik kazandığı yarışmada, bu sene de derece bekleniyor.


Diyabeti Yaşıyoruz Proje Sorumlusu Özge Karaçam, amaçlarının diyabet alanında farkındalık oluşturmak ve diyabet hastalığını daha yakından tanıtmak olduğunu söyledi. Yarışmanın dünya çapında düzenlendiğini vurgulayan Karaçam, "Herkesin bu konuya ilgisini çekmek istiyoruz. Türkiye genelinde çeşitli atölye çalışmaları yapıyoruz. Bu yıl 8 adet atölye çalışmamız olacak. Samsun'da beşinci ayağımız. Türkiye genelinde yapılan bu eserlerin tamamı uluslararası yarışmaya gönderilecek. Her yarışma başına uluslararasıbir bağış kampanyası ile 'Bir Çocuğa Hayat' kampanyasına bağışta bulunulacak" dedi.
Yarışmaya katılım, 1 Mart'a kadar devam edecek.
 

İha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 20:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?