2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

SES'ten Ergenekon'a tepki

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Samsun Şubesi'nce yapılan eylemde Ergenekon operasyonuna tepki gösterildi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) döner sermayelerin üst sınırdan ödenmesi istendi.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi bina önünde SES Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal tarafından yapılan basın açıklamasına, SES üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı. Süleyman Bal, son yıllarda hükümetin "Sağlıkta Dönüşüm Programı" adı altında hayata geçirilen tüm üniversiteleri poliklinik yapan hastanelere dönüştürdüğünü, araştırma ve eğitim işlevlerinin aksadığını, çalışanların iş yükünün arttığını söyledi.

Yaşanan sıkıntılara rağmen OMÜ ve bütün üniversite hastanelerinde öğretim
üyesi dışında çalışanlara döner sermaye ödemesinin üst sınırdan yapılmadığını belirten Bal, bu durumun yoksulluk sınırının altında aldığı ücret dışında geliri olmayan personelin mağduriyetini artırdığını, döner sermayelerin yasada belirtilen üst sınırdan ödenmesi gerektiğini ifade etti.


Ergenekon soruşturması kapsamında 12. dalga adıyla eski ve görevlerinde bulunan rektörlerin gözaltına alınmalarına da değinen Süleyman Bal, "Bu ülkede çok sayıda görevler ve misyonlar üstlenmiş insanların evleri ve işyerleri talan edilircesine aranmamalıdır. Adi suçlular gibi gözaltına alınmamalı, elleri kanlı ve ülkenin karanlık geçmişinde adları olanlarla isimleri yan yana getirilmemelidir" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 16:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?