2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sevgi Bayrağı Samsun'dan yola çıktı

Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ilk adımını atmasının 90. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak olan Sevgi Bayrağı, Samsun'dan yola çıktı.


Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, bu yıl 69.'su düzenlenen Gençlik Bayrak Koşusu, Kurtuluş Yolu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı Tütün İskelesi önünde yapılan törenle başladı. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kurmay Kıdemli Albay İlyas Koçak, adli, siyasi, askeri erkan ve öğrencilerin katıldığı törende, Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı. Gösterinin ardından Türk gençliğinin Atatürk ve ilkelerine bağlılığını temsil eden üzerinde "Atatürk Sevgisiyle Gençlikten Cumhurbaşkanımıza" yazılı bayrak, Tütün İskelesi'nden OMÜ Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri tarafından indirilerek Vali Güzeloğlu'na teslim edildi.


Bayrağı öperek teslim alan Vali Güzeloğlu, "Samsun, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda milletiyle buluştuğu, bütünleştiği ve Kurtuluş Savaşı mücadelesinin ilk adımının atıldığı kutlu bir kenttir. O büyük mücadelenin başlatıldığı çok büyük bir kent, 19 Mayıs kentidir, Atatürk şehridir. Bağımsızlık uğruna her şeyini feda ettiği bir milletin ve tüm dünyada örnek alınacak bir mücadelenin başladığı bir kenttir. Coşkumuz 90. yılda daha artmıştır" dedi.


Vali Güzeloğlu, konuşmasının ardından bayrağı sporculara teslim etti. Sporcular, bayrağı teslim alarak Havza ilçesine hareket etti. Sevgi Bayrağı'yla birlikte 90. yıl nedeniyle 90 sporcu, Türk bayrağı taşıyarak koştu. Bu yıl 90 yıl nedeniyle bir kilometre uzunluğunda Türk bayrağı da açıldı. Sevgi Bayrağı'nın hareketiyle birlikte 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, öğrenci, öğretmen, kamu çalışanları ve vatandaşlar bir kilometre uzunluğundaki dev Türk bayrağını caddelerde taşıdı.

Şehir içerisinde büyük bir kortej oluşturan vatandaşlar, 19 Mayıs coşkusunu artırdı. 1 kilometre uzunluğundaki kortej renkli görüntülerin oluşmasını sağladı. Dev bayrak taşınırken şiddetli yağmur başladı. Türk bayrağını bırakarak korunaklı yerlere kaçan öğrenciler, daha sonra yağmur altında yürüyüşü tamamlandı.
Sevgi Bayrağı, cumartesi günü Samsun-Amasya sınırında yapılacak törenle Amasyalı atletlere teslim edilecek. Bayrak, 09 Mayıs Amasya, 10 Mayıs Tokat, 11 Mayıs Sivas, 12 Mayıs Erzincan, 13 Mayıs Erzurum, 16 Mayıs Kayseri, 17 Mayıs Nevşehir, yine 17 Mayıs Kırşehir ve 18 Mayıs'ta Kırıkkale güzergahında yapılacak bayrak koşusu sonunda 19 Mayıs'ta Ankara'da Cumhurbaşkanı Gül'e sunulacak.
 

İha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 14:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?