6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sevgi Bayrağı yola çıktı

Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ilk adımını atmasının 89. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak olan Sevgi Bayrağı, Samsun'dan yola çıktı.


Bu yıl 68.'si düzenlenen Gençlik Bayrak Koşusu, Doğupark'ta Bandırma Vapuru önünde yapılan törenle başladı. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kurmay Kd. Albay İlyas Koçak, adli, siyasi, askeri erkan ve öğrencilerin katıldığı törende, Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı. Gösterinin ardından Türk gençliğinin Atatürk ve ilkelerine bağlılığını temsil eden üzerinde "Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanımız'a" yazılı bayrak, Bandırma Vapuru'ndan OMÜ Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri Serkan İshakoğlu, Mehmet Akif Daş ve Emine Aybek tarafından indirilerek Vali Güzeloğlu'na teslim edildi.


Bayrağı öperek teslim alan Vali Güzeloğlu, "Bugün, 19 Mayıs ruhunun ve coşkusunun Samsun semalarında yeniden dalgalandığı ve yeniden doruğa ulaştığı, tıpkı Büyük Önder'in 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru'ndan Samsun'a çıktığı gün gibi kararlılık ve ona bağlılıkta zirveye ulaştığı gündür. Samsun, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda milletiyle buluştuğu, bütünleştiği ve Kurtuluş Savaşı mücadelesinin ilk adımının atıldığı kutlu bir kenttir. O büyük mücadelenin başlatıldığı çok büyük bir kent, 19 Mayıs kentidir, Atatürk şehridir. Bağımsızlık uğruna her şeyini feda ettiği bir milletin ve tüm dünyada örnek alınacak bir mücadelenin başladığı bir kenttir. Atatürk ve 19 Mayıs kenti olmanın sorumluluğu, bilinci ve onurunu taşıyan bir kenttir. İşte bugün Atatürk'e kucak açarak bu mücadeleyi başlatmıştır. Gençler bu yolculukta bu Türk bayrağımızı aynı coşkuyla tüm kentlerde taşıyacak ve 19 Mayıs günü Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edecektir. Türkiye Cumhuriyeti, gençleriyle geleceğe emin adımlarla yürüyecek ve Büyük Önder'in koyduğu hedeflere ulaşacaktır" dedi.

Vali Güzeloğlu, konuşmasının ardından bayrağı, 2007 Cumhuriyet Koşusu üçüncüsü Ayşenur Öksüz'e teslim etti. Ayşenur Öksüz ve arkasında dev Türk bayrağını taşıyan atletler, Doğupark'tan hareket etti. Sevgi Bayrağı, yarın Samsun-Amasya sınırında yapılacak törenle Amasyalı atletlere teslim edilecek. Bayrak, 09 Mayıs Amasya, 10 Mayıs Tokat, 11 Mayıs Sivas, 12 Mayıs Erzincan, 13 Mayıs Erzurum, 16 Mayıs Kayseri, 17 Mayıs Nevşehir, yine 17 Mayıs Kırşehir ve 18 Mayıs'ta Kırıkkale güzergahında yapılacak bayrak koşusu sonunda 19 Mayıs'ta Ankara'da Cumhurbaşkanı Gül'e sunulacak.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 15:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?