4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Sevgi bayrağı yola çıktı

SEVGİ BAYRAĞI SAMSUN'DAN YOLA ÇIKTI

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ilk adımını atmasının 91. yıldönümünde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak olan 'Sevgi Bayrağı' Samsun'dan yola çıktı.

Türk gençliğinin Atatürk ve ilkelerine bağlığının simgesi olan ve 19 Mayıs 2010'da Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edilecek olan bayrağın karaya çıkarılması töreni öncesinde Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz anıta çelenk sundu. Yürüyerek Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 18 silah arkadaşıyla birlikte ayak bastığı Kurtuluş Yolu Tütün İskelesi'ne geçildi. Yol boyunca öğrenciler ve vatandaşlar, protokolü ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladı.

Denizden balıkçı teknelerinin de eşlik ettiği törende OMÜ Beden Eğitim Yüksek Okul öğrencisi Burak Özgür, Karşıyaka Lisesi öğrencisi Ebrucan Özyavuz, Atatürk'e bağlılığı sembol eden bayrağı birlikte indirdi. Öğrenci Burak Özgür, bayrağı öperek Vali Basri Güzeloğlu'na teslim etti. Bayrağı öperek alan Güzeloğlu, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk adımı attığı bu noktada bugün yine tarihi bir anı yaşıyoruz. Atatürk'ün izindeki ve Cumhuriyetin bekçisi Türk gençleri, varlığımızın bağımsızlığımızın ve

özgürlüğümüzün sembolü olan, uğruna nice şehitlerimizin seve seve can verdiği şanlı bayrağımızı 19 Mayıs 2010 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere bugün karaya çıkardılar. Bu bayrak, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşatma, payidar kılma, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni gelişmiş ülkeler zirvesine taşıma kararlığının da bir göstergesidir. Bayrak, milletçe Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığa birliğine ve bütünlüğüne kast edecek tüm hainlere karşı, milletin verdiği cevabın ve kararlığın en güzel göstergesidir" dedi.

Vali Güzeloğlu, üzerinde 'Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanımıza' yazılı bayrağı öperek, öğrenci Ebrucan Özyavuz'a teslim etmesinin ardından, bayrakla birlikte öğrenciler ve protokol üyelerinin katıldığı 'Gençlik Yürüyüşü' İstiklal Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı'na kadar gerçekleştirildi. Buradan öğrenciler bayrağı Amasyalı öğrencilere teslim etmek üzere hareket ederken, yol boyunca vatandaşlar sevgi gösterisine bulundu.

Törene AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

SEVGİ BAYRAĞI SAMSUN'DAN YOLA ÇIKTI
SEVGİ BAYRAĞI SAMSUN'DAN YOLA ÇIKTI
SEVGİ BAYRAĞI SAMSUN'DAN YOLA ÇIKTI
SEVGİ BAYRAĞI SAMSUN'DAN YOLA ÇIKTI
SEVGİ BAYRAĞI SAMSUN'DAN YOLA ÇIKTI
SEVGİ BAYRAĞI SAMSUN'DAN YOLA ÇIKTI
SEVGİ BAYRAĞI SAMSUN'DAN YOLA ÇIKTI
SEVGİ BAYRAĞI SAMSUN'DAN YOLA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 11:19:00
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 11:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?