6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sevgi Noktası Projesi başladı

Samsunspor 2. Başkanı İsmail Türedi, Samsunspor'u sevdiği için katkı sağlayan insanların bilinmesi ve kulübe destek olması amacıyla 'Sevgi Noktası Projesi'ni başlattıklarını söyledi.


Eski Samsunspor Başkanı Adnan Ölmez ile yaklaşık 3-4 sene önce kulüple ilgili yakın diyalog içerisine girdiğini dile getiren Türedi, ardından Samsunspor'un yönetime girdiğini, ancak bu konuyu aklının ucundan bile geçirmediğini kaydetti. Hatırı olan bir insanın kendisini araması sonucu yönetime girdiğini ifade eden İsmail Türedi, "Daha sonra yönetimde olmayı seve seve kabul ettim.

Samsunspor'u şehirle buluşturmak ve maddi destek sağlamak adına çalışmalarımız sürüyor. Başlattığımız 'Sevgi Noktası Projesi' ve onun öncesinde de başlatılan 'Bin Altın Adam Kampanyası' vardı. Ancak, Bin Altın Adam Kampanyası'nın yürütülmesinde oldukça zorluk çekiliyordu. Sevgi Noktası Projesi'nde, Samsunspor'u sevdiği için katkı sağlamış insanlar bu diye, buna işaret koyalım dedik ve adı da bu yüzden 'Sevgi Noktası' oldu. Yani sevmek kuru kuruya değil. Sevmeyi herkes seviyor. O zaman sevdiğini göster. Sevdiğini gösterdin mi, bizde seni gösterelim. İşte bu adam iş yerinde şu gördüğünüz vitrinin yandaki vitrinlerden farkı
Samsunspor'u seviyor ve maddi kaynak sağlıyor. 100 civarında kişi kulübe bu konuda destek sağlıyor. Bunların hepsi gönüllü. Sahaya ineceğiz, insanların iş yerlerini ziyaret edeceğiz" dedi.


Samsunspor'un geçen sene küme düşme tehlikesi geçirdiği zaman bile Samsun'da çok yüksek oranda insanın takımının durumunu bilmediğinin altını çizen Samsunspor 2. Başkanı İsmail Türedi, "Geçen sene Samsunspor için, Süper Lig, Bank Asya 1. Lig ve 2. Ligler arasından anket yapılsaydı, bu ankette inanılmaz ve şaşırtıcı sonuçların ortaya çıkardı" diye konuştu.


Samsunspor'un reklamının şart olduğunu kaydeden Türedi, "Biz projelerimizle, Samsunspor'u seven Samsunlu yapacağız. Ayrıca, kulübe destek sağlayan kişiler, memur değil, işçi değil, hepsi ayrı iş yerlerine sahiptir. Biz gidelim bu insanların iş yerlerini işaretleyelim. Ayrıca proje kapsamında konuşup da anlaşamadığımız hiç bir insan olmadı" şeklinde konuştu.


Samsunspor'a yapılan yardımlarda ilgili açıklama yapan İsmail Türedi, kişilerin yakın bir arkadaşının yönetime geldiği zaman 'kendisinden ne kadar para alacak veya ne kadar verirsek kurtarırız' şeklinde bir durumun oluştuğunu kaydetti.
Yönetime gelen kişilerin, yakın arkadaşlarının mutlu olmadığına işaret eden Türedi, şunları söyledi: "Aslında bu Samsunspor'a değil, arkadaşına yardım yapmış oluyor. Daha önceki yardımların bakış açısı hep buydu. Birisinden ne kadar alabilirsek alalım ama ona hiç bir şey vermeyelim. Biz bu yönetimde yardım aldığımız insanlara bir şeyler verelim. En azından bunu onure edelim istedik. Biz bu adamı Samsunspor'a maddi destek olduğunu iş yerlerine işaretleyelim. Daha önceden Samsunspor, reklamı ve biletleri sınırlı satılıyordu. Ancak bu projenin iki türlü faydası var. Bunlar, Samsunspor yardım veren kişinin reklamını alıyor ve reklamı yapan kişi aynı zamanda Samsunspor'u gündemde tutuyor. Bu kapsamda Samsunsporluluk bilinci, sevgisi, tartışması ve konusu gündemden düşmüyor. Vitrindeki o görüntüyle Samsunspor sürekli gündemde kalıyor."


Schalke 04 Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg'i Samsun'a davet ettiklerinde 'Sevgi Noktası Projesi'ne' başladıklarını ifade eden İsmail Türedi, Rehberg'e bu konuyu danıştıklarını ve kendileri de 13 sene önce kulüplerinde bu projeye yakın bir çalışma yaptıklarını ve Schalke 04 Kulübü'nü kısa sürede iflasın eşiğinden kurtardıklarını söylediğini, belirtti.


Samsunspor çapındaki kulüplerin en önemli sıkıntısının bulunduğu şehirdeki tanınırlığı olduğuna dikkat çeken Türedi, "Samsunspor deyince herkes biliyor ama gündemine almıyor. Yönetime bizim gelmemizle birlikte yaptıklarımız konuşuluyor. Artık Samsunspor daha fazla konuşuyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 11:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?