2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sezer'den CHP'ye eleştiri

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP'liler tarafından çarşaflı bir bayanın tartaklanmasını eleştirerek, "Kendisine 'sol' diyen bir partinin bunu yapması kabul edilebilir bir olay değil" dedi.

 
Seçim çalışmaları nedeniyle Karadeniz'de bulunan Zeki Sezer, partisinin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ceyhun Karamangil, Canik Belediye Başkan adayı Sebahattin Çam, İlkadım Belediye Başkan adayı Oktay Ergör ve Atakum Belediye Başkan adayı Emin Dinççağ'ın seçim koordinasyon merkezlerini ziyaret edip, açılışlarını gerçekleştirdi. İstiklal Caddesi'nde halkı ve esnafı da ziyaret eden Sezer, otobüsle şehir turu attı. Açıklamalarda bulunan Sezer, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güneşli'deki programı sırasında üzerindeki siyah çarşafla seçim otobüsüne binmek isterken partililer tarafından bir bayanın tartaklanması ve gösterilen tepkiyi eleştirdi. "Önde gelen, geldiği söylenen partilerin, partililerin, siyasetçilerin insanların kılığı, kıyafeti, inancı, kültürü, kökeni üzerinden siyaset yapıyor olması; siyaset sorun çözmek yerine sorun üretiyor anlamına gelmektedir" yorumunu yapan Sezer, "Söyleyecek sözünüz yoksa, kılık kıyafet, çarşaf, başörtüsü üzerinden siyaset yapmaya kalkarsınız. Bu milletin inancını kimseden öğrenecek olmadığını söylemek gerekir. İnancımızı, kültürümüzü biliriz. Başını örten-örtmeyenler Türkiye'de uzun yıllardır huzur içerisinde yaşarken, şimdi siyaset malzemesi yapıyor olmak, hele kendisine sol diyen bir partinin bunu yapması kabul edilebilir bir olay değil. Dünkü olayda güç kullanıldığı anlaşılıyor, bunu kabul etmek hiç mümkün değil" diye konuştu.


"Hiç kimseye, hele bir kadına şiddet kabul edilebilir değil" diyen Sezer, basın mensuplarının engellenmeye çalışılmasını da eleştirerek, "AK Parti basına baskı yapıyor diye eleştirirken, başkalarının da basının görev yapmasını engellemeye çalışması, o da kabul edilebilir değil" şeklinde konuştu.
Halka da hitap eden Sezer, işsizlik, yoksulluk, açlık, çiftçinin batması, esnafın yok olması gibi konuların bir kenara bırakıldığını, insanların inancı, kültürü, giyimi kuşamı üzerinden siyaset yapılarak oy devşirilmeye, siyasette ayakta kalınmaya çalışıldığını ifade etti. "AK Parti ile CHP arasında kısır kavga, kısır tartışma, içeriği olmayan sorunlara çözüm getirmeyen bir tartışma süreci devam ediyor" diyen Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:


"29 Mart seçimlerinde hem bu iktidar partisini, millete baskı kuran ve ekonomik krizi algılayamayan, bununla ilgili tedbir alamayan, yolsuzlukların en üst düzeye çıkarıldığı noktada iktidar olan AK Parti'nin, hem de onun karşısında alternatifmiş gibi gösterilmeye çalışılmasına rağmen ebedi muhalefette kalacağı belli olan Baykal'ın bir ders alacağı seçim olacaktır."


Bu arada, Sezer'in gezisi sırasında ufak kazalar yaşandı. İstiklal Caddesi'nde Büyükşehir Belediyesi seçim koordinasyon merkezinin açılışı sırasında bir kameramanın üzerinde oturduğu cam masa kırıldı, cadde gezisi sırasında basın mensupları çekim yaparken duran motosiklete çarptı. Basın mensuplarının sıkıştığını gören Sezer, düşmek üzere olan motoru tuttu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 16:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?