2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

SGK Haftası resim yarışması

Sosyal Güvenlik Kurumu Haftası (SGK) nedeniyle düzenlenen "Önce Sosyal Güvenlik" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.


SGK ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğince Türkiye genelince ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen "Önce Sosyal Güvenlik" konulu resim yarışmasının Samsun ayağında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. SGK İl Binası'nda yapılan toplantıya SGK İnsan Kaynakları Daire Başkanı Salim Kahramanoğlu, SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, daire müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Samsun'da yapılan yarışmaya ilköğretim okullarından 17 öğrenci katıldı. Yarışma sonucunda İlkadım İlköğretim Okulu öğrencisi Minenur Yöküsün birinci, Canik Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerinden Büşra Böyük ikinci ve İlkadım İlköğretim Okulu'ndan Hazal Bahçe üçüncü oldu. Yarışmaya giren 17 öğrencilerin resimleri gelen konuklara gösterildi. Ayrıca birinci gelen resim SGK Daire Başkanlığı'nda 81 ilde birinci gelen resimler arasında sergilenmesi için Ankara'ya gönderildi.

Dereceye giren öğrenciler resimlerinde işledikleri konuyu anlattılar ve öğrencilere SGK İnsan Kaynakları Daire Başkanı Salim Kahramanoğlu, SGK İl Müdür Saffet Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas tarafından birer altın takıldı.
SGK İnsan Kaynakları Daire Başkanı Salim Kahramanoğlu, yarışmanın amacının ilköğretim çağındaki öğrencilerinde 'sosyal güvenlik' kavramının ve bilincinin yerleşmesini sağlamayı ve öğrencilerin araştırmaya, tanımaya yöneltmek ve hayal güçlerini desteklemek için yapıldığını söyledi.


SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, organize edilen yarışma ile yarının gelecekleri öğrencilere sosyal güvenliği anlattıkları takdirde onların da bir başkalarına anlatacağını ve çocukların zihinlerinde sosyal güvenlik tabiri yerleşeceğini belirtti.
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, Samsun'dan giden birinci resmin Ankara'da yapılacak yarışmadan güzel bir sonuçla döneceğini umut ettiğini ve bundan sonra yapılacak çalışmalarda SGK ile olan ilişkilerini özveri içerisinde yürüteceklerini ifade etti.


"Önce Sosyal Güvenlik" yarışmanın 81 ilinden gelen birincilerinin yarışacağı Türkiye finali 16 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak ve yarışmada İlkadım İlköğretim Okulu öğrencisi Minenur Yöküsün'ün resmi Samsun'u temsil edecek.

İha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zelal kızıltepe IP: 88.229.104.xxx Tarih : 13.05.2009 12:49:53

bende önce sosyal güvenlik konulu resim yarışmasında il birincisi oldum bitlis ilini ben temsil ediyorum inşallah türkiye geneli bir dereceye girerim