2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

SGK ilk ilçe şubesini Havza'da açtı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ilk ilçe şubesini Samsun'un Havza ilçesinde açtı.


Havza Mehmetçik Meydanı'nda bulunan SGK Şubesi açılışına AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, SGK Samsun İl Müdürü Saffet Çalışkan, Sinop İl Müdürü Selim Yurtsever, Amasya İl Müdürü Ömer Eker, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve vatandaşlar katıldı.


Açılışta konuşma yapan SGK Başkanı Fatih Acar, Samsun'un Havza ilçesinde bir ilki gerçekleştirdiklerini, kendileri için çok büyük bir gün olduğunu söyledi. Türkiye'de ilk ilçe şubesini Havza'da açtıklarını açıklayan Acar, "Sosyal Güvenlik Reformu son 30 yılın en önemli reformudur. Bu reformda 18 yaşına kadar bütün çocuklar, devletin genel sağlık sigortası kapsamına alındı. Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK artık tarihe karıştı. Şimdi Sosyal Güvenlik geldi. Bu bizim için çok önemli idi.

Ülkemizde vatandaşlarımız bu reform sayesinde geleceğe çok daha iyi bakacak. Daha önce 3 ayrı kurum nedeniyle çok zorluklar yaşanıyordu. Sağlık hizmetlerinden yararlanmak için SSK'da 120 gün, Bağ-Kur'da 240 gün prim ödeniyordu. Şimdi ise 30 gün. Devletimiz, 24 milyon çocuğumuzu 18 yaşına kadar kurumlara bakılmaksızın genel sağlık sigortası kapsamına aldı" dedi.
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz, Kavak, Ladik, Vezirköprü'deki vatandaşların bundan böyle Samsun'a yorulmayacağını söyledi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek SGK Havza Şubesi'nin açılışı gerçekleştirildi, daha sonra bina gezildi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 18:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?