5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Şiddet komisyonu kuruldu

Samsun-Sinop Tabip Odası Başkanı Dr. Cem Şahan, şiddetin Türkiye ve dünya için çok önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu bildirerek, şiddeti önlemek üzere "Şiddet Komisyonu" kurduklarını söyledi. 

Dr. Şahan, özellikle son 10 yılda, tüm dünyada üzerinde çalışılan bir konu olan şiddetin, insanı temel alan sosyal politikaların önemsenmemesi, tercihlerin piyasadan yana kullanılması ve evrensel değişimin küreselleşmeden yana olması nedeniyle arttığını kaydetti. İnsanı, her değerin üretici emeği odak alan politikaların işlevsellik kazanması ile bu önemli halk sağlığı sorununun çözülebileceğini ileri süren Şahan, "Bu düşünce ile Samsun lokalinde, tercihlerini bu yönde yapan sivil toplum kuruluşları, odaları, partileri ve sivil toplum örgütleri katılımcılarının olduğu bir Şiddet Komisyonu kurduk" dedi. 

Bu komisyonda psikiyatr, psikolog, pedagog, sosyal bilimci, sosyal hizmet uzmanı, doktor, siyasetçi, adli tıp uzmanı, eczacı, mühendis, sivil toplum örgütü temsilcilerinin yer aldığına değinen Şahan, "Şiddet Komisyonu, Samsun pratiğinde bilimsel bir yaklaşım sergilemek, Samsun'un bu konuda önceliklerini belirlemek üzere oluşturulmuştur. Komisyon, 15 günlük düzenli toplantılarını 2007 Nisan'ında yapacağı uluslararası katılımlı Şiddet Kongresi ile değerli kılmak istemektedir" diye konuştu. Çalışma alanlarının, eş istismarı, cinsel şiddet, çocuk istismarı, yaşlı istismarı, intihar, gençlik ve şiddet, toplumsal şiddet ve silahsızlanma olduğuna işaret eden Şahan, "Bu konularda öncü çalışmalar yapmak, bu çalışmaları sosyal aktiviteler ile süslemek, Samsun lokalinde her türlü şiddetin boyutlarını belirlemek, şiddetin önlenmesi ile ilgili pratik noktaları ilgili kuruluşlar ile paylaşmak önemli amaçlarımız arasındadır" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 02:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?