6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Şiddet okulun içinde!

Samsun İl Şiddet Kurulu toplantısında, 2008 yılı verileri değerlendirilmesinde şiddetin okul içinde olduğuna dikkat çekildi.

Şiddetin Önlenmesi İl Yürütme Kurulu Toplantısı, Samsun Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy Başkanlığı'nda Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Toplantının ilk sunumunu İl Milli eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta yaptı. 34 lisede okulda terörle mücadele konusunda bilgilendirme seminerlerinin düzenleneceğini, şiddetin önlenmesine yönelik eğitim çalışmalarının sürdüğünü belirten Usta, il genelinde başarılı bir koordinasyon sergilendiğini, alınan önlemlerin faydalı olduğunu belirtti.

İl Emniyet müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi veren Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Erdoğan, 2008 yılında aralık ayına kadar okullarda 32 olayın gerçekleştiğini, 60 şüphelinin gözaltına alındığını ve 33 mağdurun olduğunu dile getirdi.

Olayların yüzde 75'inin okul içinde, yüzde 25'inin ise okul dışında olduğunu, olay sayısının fazla olmadığını vurgulayan Erdoğan, bin 578 öğrenciye terör konusunda eğitim verildiğini, terör ile madde bağımlılığı gibi eğitimlerin süreceğini de ifade etti.

İstatistiklerde okullarda şiddetin ağırlıklı yaralama ve darp olması ise dikkat çekti. Toplantıda, Samsun Ruh Sağlığı Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin projesi olan ve okullardaki şiddet başta olmak üzere birçok konunun bilimsel olarak araştırılacağı projenin ise uygulanması kararlaştırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 15:56:43
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 16:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?