6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Şiddetli rüzgar hayatı felç etti

Samsun'da sabah saatlerinde aninden başlayan ve saatteki hızı 74 kilometreye kadar çıkan şiddetli rüzgar, çeşitli bölgelerde zarara yol açtı.

Sabah saat 06.20'de aniden etkili olarak şehri tozla kaplayan şiddetli rüzgar, iş yeri tabelalarına zarar verdi, Terme ve Çarşamba ilçelerinde kavak ağaçlarının yıkılmasına neden oldu.

Yıkılan ve kırılan kavak ağaçları da enerji nakil hatlarına zarar verdi. Enerji nakil hatlarının kopması nedeniyle bazı bölgelere elektrik verilemezken, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürlüğü ekiplerinin onarım çalışmalarına başladığı ve kısa sürede hatları tamir edeceği belirtildi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle denizde de dalgalar oluştu. Bazı gemiler limana sığınırken, bazıları ise güvenli yerlere demir attı. Rüzgardan, şehrin çeşitli noktalarında bulunan dev Türk bayrakları da zarar gördü. Rüzgara dayanamayan bayrakların bazı kısımları yırtıldı. Meteoroloji yetkilileri, rüzgarın gün boyu 50-60 kilometre hızla esmeye devam edeceğini ve akşamdan itibaren etkisini kaybedeceğini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 11:57:23
Güncelleme :29 Mayıs 2008 Perşembe 15:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?