6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sigara dişleri öldürür

Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, sigaranın diş ve diş eti hastalıklarına büyük etkisi olduğunu söyledi. 

Sigaranın yol açtığı diş hastalıklarıyla ilgili açıklama yapan Abdullah İlker, sigaranın birçok diş eti hastalığına zemin hazırladığını vurguladı. İlker, "Sigara içenlerde damakta kırmızı renkli iltihap, kötü ağız kokusu, ağızda doku bozuklukları ve siyah kıllı dil görüntüsü olabilir" dedi. 

Diş çürümelerinin önlenmesinde düzenli olarak dişlerin fırçalanmasının gerekli olduğuna dikkat çeken Abdullah İlker, "Ayrıca, aşırı tatlı ve şekerli yiyecekler yenildiğinde mutlaka dişlerin fırçalanması gereklidir. Diş eti hastalıklarının önlenmesinde de diş fırçalama ve düzenli diş hekimi kontrolleri yapılmalıdır. Dişlerde gelişim bozuklukları varsa, erken dönemde özel diş hekimliği dallarında uzmanlaşmış birimlere başvurularak gerekli tedavi sağlanmalıdır. Dişler sert cisimlerle karıştırılmamalı, fındık, ceviz gibi kabuklu yiyecekleri yerken ise dikkatli olmak gerekir" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 15:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?