6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sigaraya karşı şiir

Samsun'da, sigaraya karşı savaş açan 75 yaşındaki şair, yazdığı sigara karşıtı şiiri dağıtarak halkı bilinçlendirmeye çalışıyor.

Türkiye genelinde sigara ile mücadele devam ederken, edebiyat kullanılarak katkı sağlanmaya çalışıldı. Yasak, engellemeler ve eğitim çalışmalarıyla özellikle gençlerin sigara kullanımını azaltılmasına çalışılırken, Samsunlu 75 yaşındaki Mustafa Yüksel, yazdığı şiiri dağıtarak sigaranın zararlarına insanların dikkatini çekmeye çalışıyor.

Alaçam ilçesinde 40 yıl müezzinlik yaptıktan sonra şiire yönelen ve yüzlerce şiir yazan Mustafa Yüksel, sigaranın insanları her gün ölüme sürüklediğini görünce, mücadeleye katkı sağlamak için 'Sigara Hakkında Şiir' başlıklı 10 kıtadan oluşan şiir yazdı. Şiirini çoğaltan Mustafa Yüksel, il ve ilçelerde dolaşarak insanların edebiyatla bilgilenmesi için şiirini dağıtıyor. Çeşitli konulardaki yüzlerce şiirini de dağıtan Yüksel, geçimini de şiirlerini satarak sağlıyor.


"Şiirine gençlikte sigara ile poz yaparsın/Annen içme dedikçe atıp tutarsın/Yaş 50’yi geçince yatağa yatarsın/Zararlıdır gençler içmeyin sigara" dörtlüğüyle başlayan Yüksel, sigaranın sağlıksız yaşam ve ölüm getirdiğine dikkat çekti. Sigaranın özellikle gençleri tehdit ettiğini belirten Yüksel, devletin yürüttüğü mücadeleye herkesin destek olması gerektiğini söyledi. Kendisinin de şiiriyle katkı sağlamak istediğini ifade eden Yüksel, "Sigaranın zararları çeşitli yöntemlerle anlatıldı. Şiirle anlatmak herhalde en anlamlarından biri" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 11:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?