6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sigortacılar kayıt altına alınıyor

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), ilçede faaliyet gösteren sigorta eksperlerinin ve acentelerin kayıt altına alınması için çalışma başlattı.

Karadeniz Bölgesi'nde sigorta eksper ve acentelerinin kayıt işlemleri konusunda yetkilendirilen birkaç oda arasında yer alan Çarşamba TSO, sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren üyelerini bilgilendirme amaçlı eğitimler düzenliyor.

Çarşamba TSO, yeni sigorta kanunuyla, görev alanı içerisine giren sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren üyelere, gruplar halinde bilgilendirme toplantıları yapıyor. İlk toplantıda, TSO Genel Sekreteri Gültekin Sürül, yeni kanun ve levhaya kayıt işlemleri hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda bir konuşma yapan Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli, “5684 sayılı Sigortacılık Kanunu, sigortacılık sektörüne çok önemli değişiklikler getirmiştir. Bilindiği gibi, sigortacılık sektöründe iyi bir denetim olmamasının yanı sıra, işin ehli olmayan kişiler rahatlıkla bu sektörde faaliyet göstermekteydi” dedi.

Sigortacılık sektörü ile ilgili kanunun söz konusu keşmekeşliğin önüne geçmek amacıyla çıkarıldığını anlatan Başkan Kefeli, şunları söyledi: “Türkiye de ki tüm sigorta acenteleri ve eksperleri kayıt altına alınmak suretiyle hem denetimler kolaylaşacak hem de sigortacık işini, yetkili acenteler yapacak. Yasa, 14 Haziran 2007'de yayımlanmakla birlikte, uygulamada sıkıntı oluşmaması açısından bir senelik uyum süresi öngörülmüştür. Dolayısıyla bu yenilikler, bu bir yıllık sürenin dolmasıyla çok daha iyi bir şekilde hissedilecektir. Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nca, sigorta eksper ve acentelerinin kayıt işlemleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne verilmiştir. Birliğimiz de bu görevi bölgelerde yetkilendirdiği büyük odalara verdi. Çarşamba TSO da Karadeniz Bölgesi'nde yetkilendirilen ender odalardandır. Netice itibariyle 'levhaya kayıt' işlemleri konusunda, her türlü yardımı odamızca yapılmaktadır.”

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 12:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?